Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kaptajn Bjarne Andresen, Blå Negl 2015

Af Kaptajn informationsofficer Allan From

Blå Negl 20-22 FEB 2015

De gør det igen!

10-02-2015
Får - rigtig - mange tilmedinger.

Og det er ikke "kun" gængere der er mange af, nej det "vælter" også ind med folk der gerne vil hjælpe med at lave et af de mange spændende momenter, eller bidrage på den kommandostation der oprettes og ligeså mange vil gerne være "fjende".

Og de - måske - vigtigste: GÆNGERNE, tilmelder sig også i stor stil.

Faktisk er der tilmeldt lige knap 70 hold, og der er endnu et par strykker der afventer timelding, så der bliver mange gængere.
De er fordelt på 2- og 6 mandshold. (Hvor mange af hver holder vi lige tæt på kroppen lidt endnu, "fjenden" skal ikke have det for nemt.

Holdene kommer - selvfølgeligt - fra Hjemmeværnet, men de øvrige værn er også repræsenteret ligesom der er gængere med fra Finland, Italien, Frankrig, Tyskland og Sverige (Tyskland og Sverige har også har en deling med der agerer fjender, så det er ikke forkert at kalde denne konkurrence for en rigtig god Hjemmeværnskonkurrence med international islæt.

De "fjender" jeg har skrevet lidt om er ikke nemme at komme udenom, både fordi de er dygtige soldater, men også fordi de er lidt over 200 i antal.

Skulle det ikke lykkedes kommandostationen at "dirigere" fjenderne hen til gængerne er der en kommandostation til der måske kan bidrage.
Flyverhjemmeværnet stiller med 75 M/K hvor de også opstiller en kommandostation og derfra vil prøve at gøre livet surt for gængerne.

Gængere, I har noget af en udfordring!!!

Alt i alt deltager der i weekenden 20 - 22 februar lidt over 600 soldater i konkurrencen BLÅ NEGL 2015.Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring