Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

STØVGAR 07 MAR 2015

STØVGAR 07 MAR 2015 er nu næsten en realitet for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland.

06-03-2015

​For mange - ikke indviede - vil ordet STØVGAR være volapyk, og jeg er sikker på at mange "almindelige" soldater vil tænke det samme.

Forsvaret er fyldt med forkortelser, hører vi tit, og det passer formentligt også, men hvad mange ganske almindelige mennesker ikke tænker over, Det er deres hverdag også!!!

Og når man er i det, tænker man ikke over det, prøv selv at bruge et par minutter på om ikke der på din arbejdsplads er forkortelser som - ikke indviede - ikke forstår?

STØVGAR betyder "Stabsøvelse garnison" og er i bund og grund en øvelse hvor STABEN øves uden at "soldaterne" er med i fysisk form.

Men det bliver det nu ikke nemmere af!!

STØVGAR gennemføres for Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland lørdag den 07 marts, og i går, torsdag var hele STABEN samlet for at klargøre de sidste detaljer så man er klar til i morgen.

I morgen byder nemlig på mange opgaver. Regionen der - i denne øvelse er indspiller - deltager nemlig også, og de har gennem de sidste måneder stille og roligt "optrappet" den tænkte sitiuation, og er med hele lørdagen hvor de "kigger STABEN" over skulderen, når der overvejes, tænkes, sammenlignes H'er og M'er, når der udarbejdes befalinger, flyttes rundt på styrker og så videre.

For lige på nær at "soldaterne" ikke er med, bliver øvelsen gennemført med alle tænkelige aspekter, skarpt overvåget af observatørerne fra Regionen.

Hvad lørdagen vil bringe af udfordringer og andre gode oplevelser, vil vi prøve at fortælle om senere.

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring