Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Booking af køretøjer ved MFM ved garnisonerne er nu slut

HDSSJ har nu i en lang periode booket biler ved MFM køretøjer ved garnisonerne i DST område.

27-10-2015
Dette er fra dags dato ikke længere muligt. Grunden til dette er, at MFM er blevet til Delebilen-ordningen og at køretøjerne er blevet monteret med en chip samt GPS.
 


 
Brugeren af det enkelte køretøj er gennem aktiv tilmelding i besiddelse af et personligt CHIPKORT udstedt af Hertz Delebilen administration. Dette er som sagt en personlig chip, som ikke må overdrages til andre. Skulle du alligevel låne din chip ud og kører låneren evt. for stærkt, og dermed får et klip i kørekortet, er det ejeren af chippen der får klippet og bøden, så lån ikke chippen ud til andre.
 
DST har tidligere spurgt om lov til at modtage 5 chips til hver UAFD til brug af Delebilen. Dette blev positivt modtaget, men er efter en længere betænkningstid ved Delebilen, er dette ikke længere en mulig løsning.
LOG01 ved HDSSJ har da forespurgt, om muligheden for udlevering af en chip til alle aktive ved HDSSJ. Denne anmodning blev mødt med stor frustration fra Delebilen-ordningen.
 
LOG01 har spurgt om forholdsordre ved HJK da det kommer til at påvirke utrolig mange Hjemmeværnssoldater i DST.
 
Men vi ved dog at udlån af køretøjer bliver gennemført efter et princip, der anvendes civilt kommercielt under betegnelsen ”Delebil”. Der stilles krav til den enkelte bruger om - efter afsluttet leje af pulje­køretøjer - at tanke drivmidler, påfylde sprinklervæske, rengøre ved kraftig tilsmudsning og fjerne efterladenskaber, og aflevere puljekøretøjet/”delebilen” til den aftalte tid, da efter­følgende udlån ellers vil blive påvirket.
 
Det nye er så, at køretøjer omfattet af Delebilen er fritaget for brug af den af Forsvaret anvendte kontrolbog, idet kørselsbemyndigelsen foreligger gennem den enkelte online booking, ved Delebiler.dk. Online booking administreres af LOG01 og DEP08 ved HDSSJ.
 
Som skrevet for oven, så venter vi svar fra HJK. Men indtil da, må vi bruge samkørselsordningen eller egen bil.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring