Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Første Uniform på jobbet-dag blev en kæmpe succes

Mange frivillige soldater og reservister landet over valgte at trække i deres uniform og bære den med stolthed på den første Uniform på jobbet-dag. Hjemmeværnsledelsen kvitterer med en kæmpe tak for opbakningen.

29-09-2023

​​​​

Af Charlotte Baun Senholt og Maja Sander

Opbakningen til Danmarks første Uniform på jobbet-dag har været overvældende stor. Det gælder både blandt de frivillige og reservister, som mødte op i deres uniform, og blandt de mange arbejdspladser, der har støttet aktivt op om det nye initiativ. 

Landet over kunne man opleve frivillige soldater og reservister i uniform – det gjaldt blandt andet bag kasseapparaterne i Netto, til udvalgsmøder i kommunerne, i undervisningssituationer og bag arbejdscomputeren på både store og mindre virksomheder. Samt mange andre steder.

Så den nye mærkedag, som er lanceret af forsvarsminister Troels Lund Poulsen, har fået en særdeles varm velkomst og dertil massiv pressedækning i medierne. Og uniformerne – de har givet anledning til mange gode snakke rundt omring på arbejdspladserne om det store frivillige forsvarsengagement, som blev tydeligt med dagen.


Bar sin uniform med stolthed
For den ​​48-årige hjemmeværnssoldat Michael Kallmeyer var der da heller ikke spor tvivl. ”Jeg er stolt over at bære min uniform og være en del af Hjemmeværnet.”  Derfor valgte Michael også at være i uniform på dagen på Herningholms Erhvervsskole, hvor han er faglærer. 

Firmaet HMK Bilcon ved Aalborg er blandt de mange virksomheder, der støtter aktivt op om initiativet. Her siger direktør og CEO Peter F. Jensby:

”Vi har rigtig mange kunder inden for forsvarssegmentet og medarbejdere, der også er i reservestyrken. Det er vigtigt for os, at der skal være plads til, at vores medarbejdere kan trække i uniformen og deltage i aktiviteter som soldater, men at de samtidig kan føle sig sikre på, at de har et job at vende tilbage til.” 

Kæmpe tak for indsatsen
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, besøgte fire virksomheder på Bornholm, mens kommitteret Torsten Schack Pedersen besøgte to virksomheder i Nordjylland på Uniform på jobbet-dagen. 

”Uniform på jobbet-dagen har været en kæmpestor og positiv oplevelse, og det var super spændende at få dialogen med de frivillige, med arbejdsgiverne og med kollegerne. Formålet med dagen – nemlig at hylde de mange frivillige og reservisternes store engagement, er i den grad lykkedes,” understreger Jens Garly. 

Torsten Schack Pedersen supplerer: ”Uniform på jobbet-dagen har gjort det tydeligt, hvor mange der yder en ekstra indsats for, at vi alle kan have et godt og trygt samfund i Danmark.”

Fra de to chefer lyder en kæmpestor tak for indsatsen både til de, der trak i uniformen og kommunikerede om dagen, og til de arbejdsgivere, der gjorde det muligt.

”Indsatsen har været med til at gøre os alle stolte,” siger Jens Garly.

​​​​
FAKTA om Uniform på jobbet-dagen
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen lancerede initiativet til Uniform på jobbet-dagen før sommerferien.  
Danmarks samlede Reservestyrken tæller cirka 47.000 frivillige og reservister – hovedparten udgøres af de frivillige soldater i Hjemmeværnet.
Sverige og Norge har haft en Uniform på jobbet-dag siden henholdsvis 2019 og 2020.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring