Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Glæd dig til det nye HJV magasin

Hjemmeværnet har altid været omstillingsparat og klar i startblokken. Det fokuserer vi på i det nye HJV magasin 1/2021, som netop er udkommet og også kan læses online.

26-05-2021

​​
Af Charlotte Baun Senholt

Aktuelle opgaver med samfundsstøtte er en hel naturlig del af det at være hjemmeværnssoldat.

I det nye magasin stiller vi skarpt på Hjemmeværnets evne til altid at være omstillingsparat, fleksibel og klar i startblokken, når samfundet har behov for støtte. Det gælder også støtte til de mange uventede opgaver, som Hjemmeværnet fik eksempelvis under coronakrisen, hvor knap 3.000 hjemmeværnssoldater var involveret i indsættelser, der var med til at begrænse smitte med corona.

Læs onlineudgaven af det nye HJV magasin 1/2021.

Hjemmeværnet til tiden
I et stort tema ”Hjemmeværnet til tiden” fortæller vi blandt andet om nogle af Hjemmeværnets mest markante indsættelser i nyere tid.

Læs blandt andet om Hjemmeværnets katastrofeindsats efter en alvorlig fyrværkerieksplosion i Seest i 2004, om Hjemmeværnets første internationale opgaver eller om vores støtte til grænsekontrol.

Det var den 34-årige Peter K. Rustand involveret i sidste år under coronakrisen, hvor der blev indført grænsekontrol mod Sverige.

Han sagde straks ja til opgaven.

”Fjendebilledet kan ændre sig – både for Forsvaret og Hjemmeværnet – så det forventes, at vi er omstillingsparate i forhold til de militære opgaver. Den omstillingsparathed kan også bruges i krisesituationer,” siger Peter K. Rustand, der er aktiv i Hjemmeværnskompagni Rønne-Nexøs infanterideling.

Læsernes egne oplevelser
Du kan også få et indblik i, hvordan nogle af vores nye medlemmer har oplevet deres første tid i Hjemmeværnet.

Kamilla Olsen fortæller om, hvordan hun fik sig noget af en aha-oplevelse, da hun første gang mødte den militære verden på en skydebane i Holstebro.

”Om jeg var kommet i gummistøvler eller stiletter  – det var ligegyldigt – det vigtigste for mine nye hjemmeværnskammerater var at finde ud af, om jeg ville være en del af deres fællesskab,” fortæller Kamilla Olsen.

Det ville hun gerne, og i dag er Kamilla Olsen en del af holdet i Eskadrille 272 Vestjylland.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring