Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Folketingsmedlem Hans Andersen (V) bliver ny kommitteret for Hjemmeværnet. Foto: Marie Hald

Hans Andersen (V) bliver ny kommitteret for Hjemmeværnet

Folketingsmedlem Hans Andersen, Venstre, bestrider fra den 1. februar 2024 posten som kommitteret for Hjemmeværnet. 

19-01-2024

​​​​

Med baggrund i blandt andet mange års erfaring fra Folketinget er Hans Andersen i dag blevet udnævnt til posten som kommitteret for Hjemmeværnet. Han tiltræder stillingen den 1. februar 2024.

At være kommitteret for Hjemmeværnet indebærer blandt ​andet at udbrede kendskabet til Hjemmeværnet som en militær organisation, der tæller omkring 43.000 frivillige soldater, heraf godt 13.300 soldater i aktivstyrken, samt cirka 500 ansatte og personel af reserven. 

De frivillige medlemmer leverer almindeligvis mere end 2 millioner timers tjeneste om året. Desuden handler embedet om at skabe opbakning til Hjemmeværnet i den danske befolkning samt – ikke mindst – at lede arbejdet med at rekruttere nye frivillige soldater.

”Jeg er naturligvis meget glad for udnævnelsen til kommitteret for Hjemmeværnet. Det er en organisation, der i høj grad er drevet af frivillighed, og det er virkelig prisværdigt, at så mange er så dedikerede til Hjemmeværnets opgaver både nationalt og internationalt. Hjemmeværnet er afgørende for vores sikkerhedspolitik, og vi skal fortsætte den positive udvikling, der har fundet sted gennem de senere år,” siger Hans Andersen.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, glæder sig over, at Hans Andersen er blevet valgt som ny kommitteret for Hjemmeværnet.  

”Hans Andersen er en stærk tilføjelse til Hjemmeværnet, og jeg glæder mig til samarbejdet. Vi lever jo i en verden, hvor usikkerheden er tiltagende, og Hjemmeværnets kompetencer i stigende grad er efterspurgt. Derfor bliver det et spændende og vigtigt arbejde, når vi i fællesskab skal udvikle Hjemmeværnet under de nye rammer, der kommer i forsvarsforliget,” siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.
 
Hans Andersen tiltræder som kommitteret den 1. februar 2024. 
 
Fakta om den kommitterede for Hjemmeværnet 

- Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør sammen med chefen for Hjemmeværnet Hjemmeværnsledelsen, der er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke. 
 
- Den kommitterede leder arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, og er samtidig ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed.
  
- Derudover er det den kommitteredes opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet. 




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring