Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Henrik Berg har indgående kendskab til stabsarbejde fra stillinger ved Hærkommandoen og Forsvarskommandoen samt senest fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Ny stabschef i Hjemmeværnskommandoen

Brigadegeneral Henrik Berg tiltræder stillingen som stabschef i Hjemmeværnskommandoen. Den nye chef kommer fra Hæren og har senest siddet i en chefstilling ved Forsvarets Efterretningstjeneste.

26-10-2020

​​Af Hjemmeværnskommandoen

Det bliver den 56-årige brigadegeneral Henrik Berg, som afløser brigadegeneral Jette Albinus som stabschef i Hjemmeværnskommandoen i Vordingborg. 

Henrik Berg starter i sit nye chefjob mandag den 26. oktober. Han kommer med en militær karriere fra hæren og har senest siddet i stillingen som chef for operationer ved Forsvarets Efterretningstjeneste i København. 

”Henrik Berg er en utrolig dygtig, engageret og positiv chef og kollega, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med gennem flere uddannelsesforløb på officersskolen. Jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet med ham og byder ham velkommen,” siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.


In​ternationale erfaringer

Henrik Berg startede sin militære løbebane i 1983, hvor han tiltrådte som værnepligtig ved Slesvigske Fodregiment under kadetaspirantordningen. I 1987 blev han officer fra Hærens Officersskole og har siden gjort tjeneste ved kamptropperne. 

Med sig i bagagen har Henrik Berg internationale erfaringer fra udsendelser som delingsfører på Cypern, kompagnichef i Kroatien og bataljonschef i Irak. Han har derudover indgående kendskab til stabsarbejde fra stillinger ved Hærkommandoen og Forsvarskommandoen samt senest fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

”Jeg har set frem til at starte som stabschef i Hjemmeværnet, og jeg glæder mig meget til at komme ud i de spidse ender af Hjemmeværnet for at bevidne, hvad jeg allerede har hørt. Nemlig at Hjemmeværnets frivillige er engagerede, ambitiøse og altid stiller op, når samfundet har brug for støtte,” siger Henrik Berg om sin nye stilling.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring