Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Udvikling og optimering af underafdelingerne står højt på dagsordenen, når de frivillige og ansatte chefer mødes på seminar i starten af januar 2019. Arkivfoto: Ole Friis

Udvikling af underafdelinger i Hjemmeværnet

Hjemmeværnets nuværende og fremtidige opgaver vil stille stadig større krav til Hjemmeværnets underafdelinger. Derfor bliver udvikling og optimering af underafdelingerne et vigtigt tema på chefsamlingen 12.-13. januar 2019 i Kolding.  

18-12-2018

Af Charlotte Baun Senholt


Hjemmeværnets underafdelinger er livsnerven og basen for hjemmeværnssoldaternes virke i det frivillige forsvar. I dag er der cirka 240 underafdelinger af varierende størrelse fordelt over hele landet. Fælles for mange er, at de er under pres og udfordret af den udvikling, der sker både i samfundet og i Hjemmeværnet.

For at ruste Hjemmeværnets underafdelinger fremadrettet sætter Hjemmeværnskommandoen gang i en proces og dialog om udviklingen af netop underafdelingerne. Projektet bliver det overordnede tema på den kommende chefsamling for Hjemmeværnets frivillige og ansatte chefer, der finder sted 12.-13. januar 2019 i Kolding.

”Vi kender ikke facit på forhånd. Men det er nødvendigt, at vi udviser rettidig omhu og stiller skarpt på vores underafdelinger, så vi i fælleskab får taget hul på drøftelserne af, hvordan vi sikrer de bedst mulige rammer og vilkår for det nære hjemmeværn i underafdelingerne,” siger oberst Jørn Christensen, der er chef for Hjemmeværnskommandoens Planlægningsdivision.

Obersten opfordrer de frivillige og ansatte chefer til at tage ejerskab og gå åbent og konstruktivt ind i dialogen og processen, som på ingen måde slutter på chefsamlingen. Tværtimod.

”Det bliver en længere rejse. I første omgang har vi fokus på forudsætningerne for underafdelingerne, altså opgaverne, behovet for materiel, uddannelse og personel. Slutmålet bliver et justeret opstillingsgrundlag med tilhørende implementeringsplan for udvikling og optimering af underafdelingerne. Planen forventes tidligst at være klar i 2021,” siger Jørn Christensen.


Læs mere om udviklingen af underafdelinger i det nye HJV magasin 3 2018 på side 9.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring