Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Zorica Zeba trives rigtig godt med at være bevogtningsassistent. Foto: Bo Nymann 

Årets sidste HJV-magasin er udkommet

Uddannelsen til bevogtningsassistent har givet 35-årige Zorica Zeba mange spændende opgaver. Nu patruljerer hun Flyvestation Aalborg fire gange om året.

18-12-2018

Af Charlotte Baun Senholt

”Jeg elsker det! Følelsen af at hjælpe og beskytte, når jeg er i uniform.”

Det siger 35-årige Zorica Zeba. Hun har været frivillig soldat i Flyverhjemmeværnet i fire år og er i dag uddannet bevogtningsassistent. Den militære uddannelse har givet hende mange spændende opgaver - blandt andet tager hun fire gange om året til Flyvestation Aalborg for at bistå med bevogtningsopgaver. Zorica Zeba er sikker på, at uddannelsen også gjorde forskellen, da hun civilt fik job som Security Officer i Københavns Lufthavn.

Du kan læse portrættet af Zorica Zeba i det nye nummer af HJV magasinet 3/2018.

Hjemmeværnet er kendetegnet ved at være en bred organisation, som giver de frivillige soldater mange muligheder for at få interessante udfordringer i fritiden, der giver mening. Vi har talt med Susanne Nielsen, der er sminkør og ekspert i at skabe realistiske skader og sår. Hun er vild med dette arbejde og er efterspurgt for sin kunnen på øvelser både i Hjemmeværnet og i Forsvaret, når der er behov for at træne førstehjælp. Magasinet bringer et større portræt af Susanne.

Læs i magasinet også om Hjemmeværnets nyetablerede cybernetværk for civile cyber-eksperter, der i netværket udveksler værdifulde informationer og erfaringer med at imødegå cyberhændelser.

Og så kan du blive klogere på Hjemmeværnets forhistorie. Til næste år fylder Hjemmeværnet 70 år. Læs hvordan det hele startede efter 2. verdenskrig, hvor modstandsbevægelsen stillede krav om en ny sikkerheds-, udenrigs- og forsvarspolitisk kurs og de første hjemmeværnsforeninger så dagens lys.'  

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring