Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gammel og ny vagt gik deres runde mellem kastellets bygninger.

Kastellet 355 år

Endnu en gang var det muligt at nyde kastellets flotte område, med heste og musik, tale med hjemmeværnsmuisker eller bare nyde deres musik, da kastellet blev 355 år.

28-10-2019

​​

Der blev både skydt med kanoner  og musiceret ved HJV Tamburkorps københavn og HJV musikkorps Storstrømmen, eller tage en snak med dem om hjemmeværnet, man kunne også opleve gardehusar til hest eller få en tur i hestevogn.


Hvis sulten kom for tæt på, var der åbet i cafeteriaet, der bød på kastelgryde, lagkage mv. Til de ​sidste sommergæster var der også mulighed for is fra Garde-is, her kunne man købe en is med taske, gevær og sidevåben.Man kunne også besøge mindestuerne ved konge og norgesporten, eller møllen samt bunkeren hvor FN-soldaterforeningen holder til.


muligheden var også at høre om soldatervirke, om materiel som soldaterne have brugt op gennem tiden.  


- en god dag i kastellet.


Ekstra info : 


Skybrudssikring på Kastellet
I 2011 og 2014 blev København ramt af meget voldsomme, lokale skybrud. Kloaksystemet omkring Kastellet kunne ikke håndtere de voldsomme mængder vand, og derfor stod vandet op af kloakkerne og fyldte gaderne. Det må ikke ske igen.

Kastellets oprindelse kan spores tilbage til 1626 og er et unikt sted – ikke bare i København – men på verdensplan. Det er en kulturarv Forsvaret har store forpligtelser for at bevare, og det er vi stolte og ærefrygtige overfor.

Skybrudssikringen kræver en omlægning af hele kloaksystemet i Kastellet. Desuden etableres et stort opsamlingsbassin under Kirkepladsen og der laves en pumpestation under græsset ved Kommandantgården, hvor regnvandet kan pumpes direkte ud i Københavns Havn. Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224