Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Jule- Nytårshilsen 2022

Jeg vil hermed gerne takke alle for indsatsen i 2022

20-12-2022

​​

Så varer det ikke længe inden julefreden igen kan læge sig over landet og dermed også over Hjemmeværnet.​


Men inden vi helt kan gå ind i julen og lægge året bag os, vil jeg gerne takke jer alle for et godt og aktivt år i HVF241.

Når et år nærmer sig sin afslutning, er det kun naturligt at vende sig om og mærke efter hvad året har bragt med sig af både gode og mindre gode ting.

Blandt de gode ting jeg vil tænke tilbage på, er vores relancering af fejringen for Danmarks befrielse den 4. maj.
Her havde jeg den glæde at repræsenterer flotillen ved et af de officielle arrangementer i byen, da jeg nedlagde en krans på "Flyvergravene" på Assistents kirkegården.
Efterfølgende havde vi vores egen markering af dagen, med en utrolig flot besøgt parole i flotillens lokaler.
Her var det med stor glæde jeg kunne uddele en række årstegn til rigtig mange i flotille, bl.a. 4 stk. 50 års medaljer.
Men min største glæde var dog at det var lykkedes mig af få tildelt Hjemmeværnets fortjenstegn til NK Thomas Pulawski og UDSTOF Marianne Hartmeyer. 
Stort tillykke til jer alle sammen.

Vi har i vores ledelsesdirektiv for 2022 indskrevet, at målsætningen på styrketallet var at fastholde medlemstallet fra 2021.
Dette har vi arbejdet hårdt og målrettet imod, ved at vi har indført et nyt direktiv for procedurer omkring optagelse og "On-bording" af nye samt et nyt tilbagemeldingssystem, så vi på den måde sikre os bedst muligt imod, at nye medlemme ikke føler sig taget godt imod.
Derudover har jeg tilknyttet en ekstra REKSPEC, ved det at Helle Grant har påtaget sig opgaven med at fastholde kontakten til alle nye.
På den måde lykkedes vores målsætning og det endda med et lille plus på en ekstra mand.
Jeg er godt klar over at alle vores udfordringer ikke dermed er løst, men at vi også fremadrettet skal fastholde vores indsats, men det viser at sammen kan vi vende en nedadgående tendens til en ny og opadgående.

En af de stor udfordringer i 2022 var implementeringen af den Nationale Forsvarsplan.
Jeg kan ikke her skrive særlig meget omkring dette arbejde, da det er behæftet med en klassificering, der gør at vi ikke må offentliggøre noget omkring det.
Derfor var det kun dejligt at se, at der var en del der deltog på sidste underafdelingsforum, hvor Thomas Pulawski gav en underretning omkring arbejdet og hvad det skal blive til med tiden.

Desværre har der også været mindre gode oplevelse i årets løb.
Vi har måtte tage afsked med Peter fra besætning 4 der i foråret sov stille ind.
Vi vil altid mindes Peters store engagement, hvor han lige til det sidste var en Hjemmeværnssoldat med hjertet på rette sted.

Derudover har Mogens Damsted bebudet sin fratrædelse som FARF4.
Tak til dig Mogens for dit altid store arbejde med at engagerer den ældre del af flotillen. 
For at have være en så stor del af flotillens udvikling gennem 50 år og ikke mindst for altid at sige din mening, også selv om det ikke var den samme som min. Man har aldrig været i tvivl om hvad du stod for.
Håber du stadig kikker ned i lokalerne en gang imellem og du må gerne tage de andre seniorer​​​ med. 

Med disse ord vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Venlig hilsen
FH/KL Jørn Hartmeyer​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring