Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Assistance til sejler.

Patruljesejlads i Øresund udviklede sig.

27-07-2018
​Torsdag aften sejlede LT Kenneth Møller Hansen og en mixet besætning ud fra Dragør.
Den oprindelige plan var et træningshoist med Eskadrille 722. Umiddelbart før afgang meldte
redningshelikopteren afbud, da de havde fået en patienttransport.
Med henblik på almindelig enhedsuddannelse af besætningen, sejlede MHV911 Bopa ud i den flotte sommeraften.
Lige efter vi havde passeret nordre Røse fyr, blev Bopa kaldt op af JRCC. En mindre jolle havde kastet anker ud for lufthavnen, da de var løbet tør for brændstof.
MHV911 Bopa vendte straks rundt og forventede, at være hos havaristen inden for meget kort tid. Det viste sig imidlertid, efter at have udspurgt havaristen grundigt,at de kunne se Avedøre værket, og de startende flyvere fra lufthavnen. De måtte altså ligge for anker i køgebugt vest for Amager. Hurtigt blev 3 mand sat i Bopa’s gummibåd, som kunne sejle i forvejen. Efter ca. 20 min var de fremme, og kunne konstatere, at der var brændstof i tanken. Benzinen var dog på en eller anden måde blevet blandet med havvand.

Gummibåden etablerede et slæb, og trak den velvoksne jolle til Ishøj Havn. De 4 personer ombord var glade for hurtig hjælp, og kunne efter en forlængede rejsetid, trygt sætte deres fødder på land igen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224