Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Morgenen i Tirstrup var kold og blæsende, men så er det godt få varmen med eksercits.

Efteruddannelse af befalingsmænd

I denne weekend afholdte Kompagni Aros, i samarbejde med Kompagni Djursland, efteruddannelse af befalingsmænd.

20-11-2017
Dagen havde fokus på efteruddannelse og træning af færdigheder indenfor eksercits samt førervirke i teori og praksis på civilt objekt. Begge faglige emner, som altid skal holdes ved lige og som er noget enhver befalingsmand/fører får brug for.

Efteruddannelsen tog afsæt i Hjemmeværnscenter Tirstrup hvor 7 førere fra HVK ARO mødtes HVK DJL. Førte del af dagen bød på opfriskning af eksercits i små tempi; en kort forevisning, fælles gennemgang og herefter indøvning i mindre blandede hold. 


Herefter bød dagen på opfriskning af førervirke bl.a. 5 punkts befaling og OPTIMSIMU. Dette var for nogle GV1 helt nye ord, men for de fleste kom det lige så stille frem fra baghovedet.
Efter en god frokost med det lille LPU1-hold som også var i Tirstrup, gik turen til Mesballe. Her fik vi i praksis lov til at arbejde med førervirke i form af modtagelse og afgivelse af befaling for bevogtning af civilt objekt. Objektet gav også god anledning til arbejde med manøvreplan og RECCE ifht modstanderens handlemuligheder, og det gav nogle gode diskussioner om løsningsmuligheder og planer.
 
Dagen gav både anledning til at lære hinanden at kende på tværs, at skabe nye kontakter og erfaringsudveksle og at få nye inputs og ny læring med hjem i rygsækken. 
En god dag, som sagtens kan gentages i samme struktur. Tak til både deltagere og instruktører for en oplevelse rigere!

 

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring