Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Rådhuset Stevns Kommune

Beredskabsøvelsen glad hund på Stevns

Hjemmeværnskompagni Stevns har denne weekend afholdt stor øvelse i Hårlev og Store Heddinge sammen med 4 andre kompagnier.

01-11-2020

​Af Hans A. Hansen


Kompagnierne har været delt op i mindre grupper på 6-8 soldater, som har været fordelt ud på Stevns Rådhus, Hårlev Hallerne, Stevns Hjemmeværnsgård og samtidig er dele af øvelsen foregået på Stantek Smede- & Maskinværksted.

 

Flere borgere i kommunen har deltaget i øvelsen, ved ankomsten til Hårlev Hallerne i forbindelse med afviklingen af deres sport, hvilket har givet ekstra træning til vores soldater og givet mulighed for at børn og voksne kunne blive fotograferet sammen med dem til gensidig glæde for alle.


Der er under øvelsen bl.a. blevet trænet March, Færdselsregulering, Bevogtning af vigtige installationer mm.

Chefen for Landsdelsregion Øst aflagde lørdag soldaterne et besøg for selv at danne sig et indtryk af øvelsen, da den er et led i certificeringen til Hjemmeværnes Beredskabsstyrke.

 

Vi er rigtig glade for at borgerne på Stevns har støttet op om øvelsen, og deltaget med et smil.

Tak til Stevns Kommune, Hårlev hallerne og Stantek som har stillet lokaler og områder til rådighed for øvelsen i civilt område. Det er utroligt vigtig for vores muligheder for at uddanne vores soldater i Beredskabsstyrken til at løse opgaver i civilt området, i stedet for et øvelses område langt væk fra virkeligheden.

Kaptajn John Outzen​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring