Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Gummibåden var af sted seks minutter efter skolen var alarmeret. Arkivfoto.

Kitesurfer i problemer

​En kitesurfer var mandag aften i problemer ved Nyborg Fjord. To instruktører ved Marinehjemmeværnets skole på Slipshavn ved Nyborg stoppede undervisningen og sprang i gummibåden for at hente en underafkølet og let chokeret ung mand sikkert i land.

29-04-2019


Af Ninna Falck

Fralandsvinden blev en hård modstander for en kitesurfer mandag aften. Trods gentagne forsøg kunne han ikke komme ind til land. Vennerne i land var begyndt at undre sig over, at deres kammerat ikke kom ind, og de slog til sidst alarm.

Af sted på seks minutter
På Marinehjemmeværnets skole på Slipshavn var der samtidig fuld gang i et krankursus, hvor kursisterne trænede med kranen om bord på et af Marinehjemmeværnets fartøjer, HOLGER DANSKE. Kursusleder Per Faurholt blev kontaktet om situationen lige omkring klokken 18.30, og han tøvede ikke et øjeblik.

- Kursisterne fik besked om at gøre HOLGER DANSKE's gummibåd klar, mens to af kursets instruktører kom i gummibådsdragterne. Gummibåden var af sted seks minutter efter, jeg fik opkaldet, forklarer han.

De to instruktører, Ralf Meister og Claus Kaluzny, strøg af sted i gummibåden og med om bord havde de en af kitsurferens venner. De fandt hurtigt den uheldige kitesurfer ved indsejlingen til Nyborg Fjord.

- Da han så os faldt hans kite til vandet, og vi kunne hurtig komme hen til ham og få ham bjærget om bord i gummibåden. Hans ven havde forstand på at pakke hans grej sammen, som vi også fik med ind, forklarer Ralf Meister.

Godt at have en livline i land!
Det var flot vejr med høj sol, 10 grader, en vind på otte meter i sekundet og bølger på knap en halv meter, men det var alligevel blevet en kold omgang.

- Fra vennerne i land blev klare over, at der var noget galt, og til vi var ude ved kitesurferen, gik der ca. en time, og det var en underafkølet, let chokeret men meget glad ung mand, vi fik med i land, siger Ralf Meister, som sammen med Claus Kaluzny fik den unge mand og hans kiterven sikkert i land på Slipshavn.

- Det var rigtigt rart, at han havde en livline i land, som kunne gennemskue, at der var noget galt, så han kunne få hjælp, understreger Ralf Meister, som efter dagens indsats nu vil vende tilbage til krankurset på Slipshavn.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring