Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stabshjemmeværnskompagni Østjylland på skydebane

Det er ikke alt stabsarbejde der foregår bag et skrivebord. Soldaterne virker også i den skarpe ende med et ladt gevær i hånden.

26-10-2021

​​

Af J. Flindt | HDEJY S9

Det handler jo ikke kun om blyantspidsning eller blanketter, men også om at være soldat. Det er kernen i vores frivillighed. Derfor drog en flok glade soldater fra stabskompagniets patrulje og fra den frivillige del af staben lørdag den 23. oktober afsted mod Randers Skydebane. 

Opgaven lød på at vedligeholde nogle af vores militære forpligtelser og lige få markeret, at vore skydefærdigheder skam stadig er ganske intakte! Selv soldaterne fra staben må gerne kunne skyde en K7 (kontrolskydning) - og patruljefolkene bør kunne klare det med den ene arm bundet på ryggen, vand i begge støvler og ild i felthuen. 

En flok motiverede soldater fra Favrskov havde varmet banen op inden vores ankomst, og efter at vi sammen delte et dejligt efterårs traktement, bestående af efterårssuppe og tarteletter med fyld, overtog Stabskompagniet banerne. Og vi fik med tydelighed markeret, at vi stadig kan skyde - så fuglene flytter sig og himlen holder vejret. Ikke mindst fordi de 5 ½ skytter træfsikkert fik placeret de ca. 1900 medbragte skud ret præcist i målene under K7, men også fik trænet en gevaldig omgang nærkampskydning. Det var helt i top!

Men man bliver jo aldrig bedre end ”indtil næste gang”, og derfor var der stor enighed om, at vi allerede ser frem til næste omgang på skydebanen.

 
Reaktionsskydninger på afstande fra 10 - 40 meter (Foto: J. Flindt)

Skytterne skyder fra stående skydestilling som en del af K7 skydningen (Foto: J. Flindt)


Skydning fra knælende skydestilling (Foto: J. Flindt)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring