Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skydetræning og skydeinstruktion

Lørdagen stod på skydetræning og instruktion i skydestillinger for Stabshjemmeværnskompagni Østjylland

22-01-2022


​I alt en håndfuld soldater fra stabskompagniet var mødt op til dagens skydning på skydebanen i Randers. Det var lejligheden til at dufte årets første krudtrøg, få rettet og rutineret skydestillinger og testet udrustning.

​Når der skal skydes er der mange faktorer der skal gå op i en større helhed, hvis det lille projektil på kun 4-5 gram skal sidde i målet 200 meter længere nede af banen. 

Geværet skal virke og betjenes ordentligt, sigtemidlerne skal indstilles og anvendes korrekt, skytten skal kende sit våben og sig selv, udrustning skal være tilpasset og kunne anvendes - og så er det slet ikke sikkert, at der er tid til eller mulighed for at opnå en optimal skydestilling.

Alt det giver turen på skydebanen lejlighed for at teste og justere, og så er det en mulighed for, at såvel erfarne skytter som nye, får den sidste nye visdom med sig i rygsækken.


Men har soldater fra stabskompagniet overhovedet brug for det? JA SGU! Uanset hvor man tjener i stabskompagniet - patrulje, STAB, LOGDEL eller andet, og måske som en del af beredskabsstyrken, så er der en chance for, at man ender med et våben i hånden. Det kræver en hvis rutine, som kun kan opnås ved faktisk det - at have et våben i hånden.

Derfor er det også en fornøjelse, at kompagnichefen, der er erfaren infanterist, selv stiller op og viser, hvordan det skal gøres, instruerer i våbenbetjening og retter på skydestillingerne. At alle smider deres viden, erfaring og engagement i puljen, er det der gør os stærkere.

​Så hold øje med AKOS, kom med til kompagnimøderne, meld dig til en opgave og tag med på skydebanen. Hver gang alle bidrager med lidt, bliver det til gavn for mange. 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring