Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Godt Nytaar 2016

Hermed min beretning fra 2016.
En stor tak til alle i STHVK SLF for den indsats I har lagt i det forgangne år. Jeg glæder mig til at se og nyde det arbejde i gør i 2017.

29-12-2016
Så skriver vi snart de sidste timer i 2016 og jeg vil tillade mig, at se tilbage på det år, der er gået. Året startede hvor 2015 slap, nemlig med aktivitet omkring modtagercenteret på Vordingborg Kaserne. Vi var med hele vejen og er stadig klar, hvis det skulle gå hen og blive taget i brug. Staben har sammen med STDEL planlagt og gennemprøvet forskellige scenarier og trænet opstart samt normal drift af modtagercenteret. UDDELM deltog i planlægningen af den nye vagtuddannelse, som skal klæde hjemmeværnsoldater på, så de kan forstærke vagten på Vordingborg Kaserne, samt de andre ALPHA objekter vi har i vores ansvarsområde. Vi er også repræsenteret i den vagtstyrke, med en håndfuld af gode hjemmeværns kammerater.
 
STKMP er også repræsenteret ved den grænsestyrke som hjemmeværnet har opstillet ved både Rødby og Gedser. Den styrke er med til at sikre de danske grænser og hjemmeværnet gør det godt. Husk på at det er det første møde, for dem der kommer til Danmark, som de har med det officielle Danmark. De gør det godt og det var en fornøjelse, da jeg i sensommeren var på besøg i Rødby og i nogle timer fik snakket og fulgt nogle af de folk der er en del af den ”blå grænse”.
 
STKMP har i året 2016 haft meget at lave og planlægge, og det har været et år med rigtig mange udfordringer og omvæltninger. Folk er kommet til og folk er faldet fra. Det er alt sammen en naturlig del af det frivillige danske hjemmeværn.
 
 Hvordan 2017 vil blive er der ingen der ved, men en ting ved jeg, at der kommer mere fokus på os hjemmeværnsfolk. Der er i samfundet både tilhænger og modstandere af vores sammenhold, og der er i de højere luftlag i det politiske system også en del usikkerhed på hvad vi kan sættes til og især hvad vi ikke bør sættes til. Jeg ved 100% at jeg ville kunne sætte jer i STKMP til alt hvad de skyder i vores retning, men det betyder ikke at vi skal slække på vores uddannelse og militære færdigheder. 2017 bør være endnu et år hvor vi igen skærper vores færdigheder for de områder vi kan og hermed gør det bedst.
 
2017 byder på en familie forøgelse, MOTOV vender tilbage i folden i STKMP og det betyder at vi når det magiske tal på over 100 aktive hjemmeværns soldater. Ja aldersforskellen og kompetencerne er vidt forskellige i STKMP men det er det der gør at vi er det bedste og dygtigste på fleste fronter i hele distriktet. Med MOTOV er vi endnu bedre rustet til at varetage endnu flere opgaver i 2017. Velkommen tilbage.
 
Jeg ønsker mig for 2017 et fornuftigt år, som er et år der giver mening for STKMP og Hjemmeværnet. Et år hvor vi kan følge med og gennemføre uddannelse for enkeltmand samt for gruppe. Et år hvor vi vil kunne danne relationer på tværs af delings/gruppe grænser og nyde godt af de mange muligheder der er for at øve sammen i kompagniet.
En stor tak til alle i STHVK SLF for den indsats I har lagt i det forgangne år. Jeg glæder mig til at se og nyde det arbejde i gør i 2017.
 
Godt Nytår.
Mvh Chefen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring