Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​HJV Paraden

Kris og Dronningen

Kris deltog i Hendes Majestæt Dronningens 75 års fødselsdag

26-04-2015
Parade ved Dronningens fødselsdag den 15-16 april 2015
 
Det var lidt med skepsis at jeg sagde ja til at hjælpe Hjemmeværnskompagni Rosenborg men at stå parade til Dronningens fødselsdag.
For da jeg fandt ud af at det var folk fra flere steder der var samlet for at skulle gå eksercits, tænkte jeg at det ville komme til at se ud af H... til, da nogle har ikke brugt eksercits siden de var værnepligtig og andre har aldrig prøvet det. Jeg tænkte der ville være en oplevelse samt et spark til at komme i gang med at bruge det, for det ser jo godt ud med samhørighed.
Men jeg kom frem og mødtes med de andre i Jonstrup lejeren. Lige i starten var der lidt forvirring indtil Kaptajnen fra Eksercits kompagniet kaldte os sammen, hvor efter vi blev delt op i 3 grupper, Sjælland, Fyn og Sønderjylland samt Midt og Nordjylland. Det var ikke kun i de grupper vi skulle træne i men også de grupper vi skulle gå og stå i til Paraden. Derefter var Chefen for HJV på og takkede for den frem mødte mængde af frivillige HJV folk og der næst fik vi instruks om hvordan dagen ville gå og hvordan dagen efter ville foregå.
Vi fil tildelt Instruktører fra Eksercits kompagniet, som straks fik os trådt os an og hørt hvem der havde lavet eksercits før og hvem der ikke havde prøvet andet end "til højre ret"
Dernæst fik vi forevist hvad vi skulle. Det var gevær ved fod, gevær i hvil, gevær over højre skulder og præsenter gevær. Dette skulle der også være samhørighed i, før vi så kunne gå videre. Der var sat 2 timer af til at øve onsdag aften og en time torsdag morgen.
Efter de første 45 min kom Kaptajnen fra Eksercits kompagniet over for at se hvordan det gik, og efter han havde set hvad vi fra Sjælland havde opnået, så roste han og sagde at det var det bedste han havde set. Resten af aftenen øvede vi videre og i pausen blev der givet instruks på hvordan vi skulle være påklædt og hvad vi måtte bære på uniformerne.
Jeg må sige at det er kompetente instruktører der kan deres kram, men også formodede at holde alles interesse på et højt niveau også selv om solen var gået ned og det var koldt. Stor respekt for det.
Hjemværns Kompagni Rosenborg havde styr på alt selv for dem som manglede forskellige stumper lige fra Dannebrog på uniformen til tjenestebukser det blev fremskaffet i tidsrum 2200-1000 
Dagen efter kørte vi ind på kastellet hvor paraden skulle udgå fra. Med HJV tamburkorps førende an, gik vi ind mod Amager torv hvor vi skulle stå parade 
Og hvad jeg kunne se fra der hvor jeg gik, der spillede det bare max trods larm fra publikum og musikken fra tamburkorpset, så var der samhørighed trit og skulder skift både turen ind, men også tilbage, hvor der dog var en lille svipser inde på Amager torv, men det var fordi Chef HJV var ved at være hæs så vi kunne ikke alle høre ham desværre.
Det var første gang jeg var med til at stå parade for Hendes Majestæt Dronning Magrethe. 
Men hvis det står til mig så er det heller ikke sidste gang jeg gør dette, det var ikke kun en oplevelse men også lærerig oplevelse, og selv om det kun varede et til to min så var det de to dage værd at bruge på dette arrangement
Efter vi var kommet til bage på kastellet og Chef HJV havde aftrådte os, samlede vores instruktør os og tilbød os, dem som ville og havde lyst til at udlever deres navn, ma. Nr. Samt mobil nr. Hvis de måtte kontakte os til en anden dag hvor de stod og manglede folk til Parade.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring