Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed



Nyt informationskursus på Hjemmeværnsskolen

Ny informationsuddannelse skudt i gang. Nu åbner muligheden for at forfølge interesser som fotografering, eventplanlægning, sociale medier og videoproduktion.

17-02-2020
​​​​​​Af SG K. Gunnestrup / S9 HDEJY

Ventelisten til kurset eksploderer, da tilmeldingen til den nye grundlæggende kommunikationsuddannelse ’Informationskursus’ åbner. I hele Danmark har frivillige ventet på den nye uddannelse, som nu er gennemført på Hjemmeværnsskolen for første gang.

Den nye uddannelse er fremkommet ud af en bevidsthed om, at der både er behov for nye færdigheder i en ny medieverden, og der sammen hermed også er behov for at få fokus på, hvad der interesserer og motiverer frivillige. Det er blevet til en uddannelsespakke med en bred palet af aktiviteter.

Den nye uddannelse – det store overblik

Det nye informationskursus giver det store overblik, der gør det muligt at arbejde med både intern og ekstern kommunikation. Både i forbindelse med almindelig information, rekruttering og fastholdelse. 

Indholdet er bredt og dækker over effektiv kommunikation og rekruttering, onboarding af nye medlemmer, sociale medier, presse, frivillighed, militær sikkerhed, GDPR, eventplanlægning, Informationsforum på HJV.dk og 'Hjemmeværnets Billedbank og Skabeloner' (HBS).

Undervejs gennemføres kurset ’orienteringssamtaleleder’, der gør rekrutteringsspecialisten klar til at gennemføre den obligatoriske samtale med ansøgere til Hjemmeværnet. Og der introduceres der til de nye muligheder for kurser på IBC – International Business College i Kolding.

Specialiseret opkvalificering på flexmoduler

Uanset om man gør tjeneste i en af de funktioner, der handler om informations- eller rekrutteringsarbejdet, har man mulighed for at tilmelde sig flexmodulerne, der udbydes på IBC. På den måde er det muligt for flere at hjælpe underafdelingernes specialister, hvis der er lyst og interesse for det. Kurserne der udbydes kan f.eks. være:
  • Marketing
  • Fotografering
  • Mundtlig fremstilling I/II
  • Skriftlig fremstilling
  • Sociale medier
  • Video Basic/-Advanced
  • Eventassistent/-manager

Kommunikation ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland


I S9 ved HDEJY, sidder vi spændt og kigger på deltagerlisten, da kurset er overbooket og ventelisten med kandidater til eventuelle afmeldinger er blevet lang. Der er kommet en SMS fra kursusledelsen om, at de vil prioritere kursuspladserne til frivillige i kommunikationsfunktioner, og pludselig tikker en melding ind om, at vi har fået to pladser kurset. Og herudover har vi en instruktør med.

Så efter en god weekend med mange faglige inputs, gode samtaler og erfaringsudvekslinger med de andre værn under Hjemmeværnskommandoen, er vi kommet hjem med nye perspektiver på, hvordan vi alle - i hele Totalforsvaret, ​kan samarbejde mere og målrettet med information.​


 ​


F A K T A
Om S9 ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland

S9 er den del af distriktets frivillige stab, der hjælper distriktschefen med at løse sin opgave, når det vedrører rekruttering, kommunikation og presse. Det foregår i det daglige som støtte til distriktets underafdeling og konkrete kommunikations- og presseopgaver vedr. distriktets aktiviteter. 

I S9 finde du distriktets informationsofficerer og kommunikationsspecialister, der dækker forskellige fagspecialer som f.eks. sociale medier, fotografering, video og journalistisk arbejde. Vil du høre mere om S9 kan du skrive til HDEJY-IOF1@hjv.dk​.​


Hjemmeværnets kommunikations-funktioner

  • ​Rekrutteringsspecialist (underafdeling/kompagni): Varetager bl.a. den brede vifte af underafdelingens kommunikation med foto, video og tekst. Vedligeholder og laver nyheder på egen hjemmeside og sociale medier. Laver annoncer og information om hjemmeværnet til lokalsamfundet bl.a. i forbindelse med hverveaktiviteter, og har kontakt til lokale medier. Holder samtale med nye ansøgere og sikrer kontakten til dem, indtil de er på plads i enheden. Bidrager herudover til genaktivering af reserven og til fastholdelsesaktiviteter for aktive medlemmer. 
  • Kommunikationsspecialist (myndighed/distrikt): Varetager bl.a. den brede vifte af myndighedens kommunikation f.eks. foto, video og tekst. Har herudover kendskab til udstillingsmateriel og kan vejlede i opstilling af dette, samt personlig salg og fremtoning hos udstillingspersonel. Har flair for projektledelse og som instruktør, evner at kommunikerer bredt, og deltager ved ​ad hoc oprettelse af pressecenter ved større aktiviteter.
  • Informationsofficer (myndighed/distrikt): ​Va​retager planlægning, tilrettelæggelse, gennemførelse af relevante informationsaktiviteter i S9.​ Deltager i kontaktarbejde til lokale partnere, gennemføre foredrag om Hjemmeværnet, etablerer netværk til lokalpressen i området, deltager i uddannelsen af rekrutterings- og kommunikationsspecialister og deltager i operations- og planlægningscenteret.

Informationsuddannelsen





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring