Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Major ønsker alle fortsat god kamp

Fra en kampvogn hos Jyske Dragonregiment, til Hjemmeværnet. Og nu til Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste. Major Henrik L. Christensen takker af i distriktet for nu, og fortsætter på sin spændende vej i Forsvaret.

25-02-2021

​​​​

Af Birgitte S. F. Madsen | HDEJY S9

​​​

Gennem 11 år har Henrik Liljenberg Christensen virket, og sat sit aftryk, på organisationen og aktiviteterne hos Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland. Det har han primært i funktionerne som Chef for Operations- og Uddannelsessektionen og stabschef. Derudover har han bidraget med sin viden og erfaring til Hjemmeværnsskolen, i rollen som f.eks. arbejdsgruppeformand i forbindelse med nye eller reviderede uddannelser. I forbindelse med sine forskellige funktioner, har han præget - og er blevet præget, af Hjemmeværnet på flere måder.

Når Henrik ser tilbage på sin tid, som en del af Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, er det første der falder ham ind de mange gode relationer, der følger med, når man arbejder med frivillige. "At man gennem frivillighed kan skabe en beredskabskomponent, som bærer en vital del af vores fælles samfund, inspirer mig", fortæller Henrik om den indsats, som han gennem årene har set, blandt de frivillige soldater. "Vi er alle bundet sammen af et fælles ønske, nemlig Forsvaret af Danmark".Henrik i samtale med distriktschefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland Oberstløjtnant Christina Pojezny under distriktets beredskabscertificering i 2020, hvor han, som chef for Operations- og Uddannelsessektionen, naturligt har en stor aktie. (Foto: Klaus Gunnestrup)


Distriktschefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland Oberstløjtnant Christina Pojezny synes også det er værd at fremhæve, at Henrik, sammen med sin tjeneste, inden for de sidste år ligeledes har gennemført videreuddannelsen Master Militære Studier, der er en videreuddannelse for officerer, som gennemføres ved Forsvarsakademiet. Det giver alt sammen erfaringer til den videre færd.

"Hans mange gode kompetencer, opbygget gennem en lang tjenesteperiode ved Hjemmeværnet, vil nu komme Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste til glæde og gavn. Henrik vil i sin nye stilling blive inspireret, udviklet og udfordret af nye opgaver i et ukendt "terræn"".

OL Christina Pojezny ser Henrik som en rigtig god ambassadør for Hjemmeværnet, og hun håber, at hans tjenesteforløb vil kunne inspirere kollegaer fra det øvrige Forsvar, til at overveje mulighederne for et karrierespor, inkluderende en tjenesteperiode i Hjemmeværnet. "Der er ikke tvivl om, at Henrik vil opnå ny viden og nye færdigheder i sin kommende tjeneste, - som på sigt, - når (og hvis) Henrik vender tilbage til Hjemmeværnet, vil kunne bidrage positivt til vores fælles opgaveløsning".Henrik L Christensen 2.jpg

Chefen for distriktets frivillige stab, Kaptajn Jørn Junker, der i mange af årene har arbejdet tæt sammen med Henrik, fortæller om ham: "Henrik er fantastisk nem og behagelig at samarbejde med, og så er han inspirerende at vende dilemmaer med. Som stabschef i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland favner han alle med respekt, og viser vejen frem. Han er en dygtig problemknuser, og kan visualisere svære emner, så alle kan forstå materien. Det bliver et savn, når han forlader distriktet. Han er både humoristisk og dybt seriøs på samme tid, og man kan stole 100% på ham."

Henrik vil også gerne selv sige tak til alle, som han har løst opgaver sammen med. "Både store og små, for alle har været vigtige, på hver sin måde", siger han. "Også tak for en stor imødekommenhed fra alle sider. Og så vil jeg ønske alle fortsat god kamp og sige på gensyn".

Med sig, fra sin tid i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, tager Henrik en masse erfaring, som kommer til at betyde noget for ham, i sin nye stilling. "Særligt på ledelsesområdet har jeg lært meget om samarbejdet mellem mennesker", afslutter han.​


​​

Henrik modtager 'Chefens Mønt' af chefen for Landsdelsregion Vest oberst Flemming Agerskov, for sit virke og særligt i en periode som midlertidig distriktschef (Foto: Klaus Gunnestrup)​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring