Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

God sommer soldater

Det er tid til at ønske god sommer og tak for et indholdsrigt 1. halvår, og ikke mindst se frem til resten af 2021, hvor der er mange muligheder for at løfte niveauet.

12-07-2021

Af OL Christina Pojezny


Kære Soldater,

God sommer! Når vi ser tilbage på det forgangne halvår, så er det med et smil på læben, for der sker rigtig mange gode ting i distriktet. Det skyldes ikke mindst vores store fokus på opbygning, herunder af vores militære færdigheder.

Jeg har mødt rigtigt mange soldater, befalingsmænd og officerer, der igen og igen påtager sig opgaver og kaster sig ud i kompetenceudvikling – og det er vejen fremad. I sidste uge var jeg på besøg ved Hjemmeværnets Grunduddannelse (HGU), og udover at møde vores nye soldater, så fik jeg også lejlighed til at hilse på flere af førere og specialister fra distriktet, der deltog som instruktører og repræsenterede distriktet på fornemste vis.

I det kommende halvår har vi allerede rigtigt mange spændende aktiviteter på programmet, som er et ’must’ at orientere sig imod.

I august får Hjemmeværnskompagni Samsø besøg af Forsvarsministeren, vi gennemfører underafdelingschefsamling, og der arrangeres Grønt døgn flere steder, med fokus på den vigtige hvervning. Og så skal vi støtte og deltage i øvelse Vidar. Det er eksempler på bredden af vores aktiviteter og viser en stor interesse for hjemmeværnsgerningen på flere niveauer.

I september måned er det distriktsøvelsen, der kommer til at fylde (er også en regionsøvelse), som er sammenfaldende med øvelse ZOBENS (gennemføres i Letland) og 1. brigades øvelse BRAVE LION. Det bliver Hjemmeværnskompagni Hvidsten og Hjemmeværnskompagni Djursland, som deltager i øvelse ZOBENS, og de deltager med ca. 30 soldater. Patruljedeling og Patruljeuddannelseskompagniet vil deltage i 1. brigades øvelse BRAVE LION.

Dermed vil resten af distriktet kunne deltage i vores distriktsøvelse d. 24. - 26. september og den netop gennemførte føreruddannelse af kompagnichefer har givet gode tilbagemeldinger til øvelsesledelsen. Det bliver en rigtig god og lærerig øvelse.

Afslutningsvis så kan jeg orientere jer om, at Hjemmeværnskommandoen har genoptaget sit samarbejde med Arktisk Kommando, og derved igangsættes Arktisk uddannelse hold 2, for soldater fra Hjemmeværnet

Landsdelsregionen er anmodet om at stille med i alt elleve soldater, og distriktet har fået to pladser: En befalingsmand og en menig. Hvis det har interesse, så er det bare at gå direkte til nærmeste foresatte, og alle kompagnichefer er orienteret om krav, vilkår og kriterier for optagelse. Ansøgningsfrist til distriktet er d. 25. august.

Så er der kun tilbage at ønske alle en rigtig god og velfortjent ferie samt en kæmpe tak for den store indsats og det gode samarbejde alle har udvist i 1. halvår.

Oberstløjtnant Christina Pojezny


Oberstløjtnant Christina Pojez​ny med et smil til soldaterne (foto: K. Gunnestrup)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring