Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

42 medaljer uddelt

Uddeling af anciennitetstegn og fortjensttegn skete den 5. maj 2022. Intet mindre end 42 medajler blev uddelt ved årets fejring.

14-05-2022

​​

Af OS K. Gunnestrup | HDEJY S9, foto: PL J. Nyfeldt-Nüchel

Det har igen været sæson for tildeling af tegn og medaljer, noget der, i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, sker omkring befrielsesdagen. Den 5. maj 2022 blev følgende medaljer uddelt til soldater fra distriktet:

  • 15 x 25 års anciennitetstegn
  • 15 x 40 års anciennitetstegn
  • 6  x 50 års anciennitetstegn

  • 6 x Hjemmeværnets Fortjensttegn.

 
​​Der tildeles, i Hjemmeværnet, også anciennitets​tegn for 10 og 20-års medlemsskab, men når det er i form af medaljer, som der er tale om fra 25 år og opad, sker det under særlige festlige omstændigheder, hvor distriktschefen har lejlighed til at takke for indsatsen. 

Medajlen er præget med indskriften ”FOR FRIVILLIG TJENESTE I HJEMMEVÆRNET”, og skal i øvrigt tilbageleveres ved tildeling af tegn for højere anciennitet eller ved modtagerens død.

Hjemmeværnets fortjensttegn tildeles personer, som har yder en særlig fortjenstfuld og uselvisk indsats til gavn for det frivillige hjemmeværnsarbejde samt ved ulastelig vandel i sit private liv har gjort sig værdig til at bære et offentligt vidnesbyrd om denne indsats.

De seks modtager af fortjensttegnet udmærker s​ig alle ved at være kompetente rollemodeller, være pålidelige, tilpasningsparate og få opgaverne løst. Tillykke til Frank, Per, Bjarne, Jørgen, Jacob, og John.

Og tillykke til alle tegnsmodtagere og tak for indsatsen...



 
 
 
 
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring