Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

De orange hjemmeværnsveste sås tydeligt overalt under hele øvelsen. Foto Bo Sahlgreen

Fuldskalaøvelsen Hammerich

Nørreport Station taget ud af drift i 6 timer

Natten mellem den 13. og den 14. januar blev der afholdt beredskabsøvelse på og omkring Nørreport Station og nedgangen til Metroen i Frederiksborggade.

15-01-2015

Af Bo Sahlgreen (Ledende Informationsofficer HDKBH)

​​​​Nørreport Station taget ud af drift i 6 timer

 

Natten mellem den 13. og den 14. januar blev der afholdt beredskabsøvelse på og omkring Nørreport Station og nedgangen til Metroen i Frederiksborggade.

Under øvelsen blev en række beredskaber og samarbejdet mellem de forskellige deltagere i øvelsen testet. Det var blandt andet alarmering, evakuering, kommunikation og afprøvning af de brandtekniske installationer.

 

I alt deltog omkring 400 mennesker i øvelsen, herunder godt 125 figuranter, der agerede passagerer og tilskadekomne. Alle figuranter, kontrollanter, presse og gæster mødte ind på Livgardens kaserne i Gothersgade, hvor Hjemmeværnskompagni Rosenborg stod for modtagelsen og vartede i god stil


Her briefes figuranterne inden at det for alvor går løs. Foto Bo Sahlgreen


Deltagere i beredskabsøvelsen var Politiet, Københavns Brandvæsen, Region Hovedstadens akutberedskab, Frederiksberg Brandvæsen, Banedanmark, Metroselskabet, Metro Service, DSB, Livgarden og ikke mindst Hærhjemmeværnet og Virksomhedshjemmeværnet.

 

Selve øvelsen begyndte klokken 23.30, hvor togtrafikken mellem København H og Østerport blev indstillet hvorefter figuranter, kontrollanter, presse og gæster var på plads. På 112 blev der alarmeret klokken 0038 og øvelsen var i gang.


Ovenpå åndede alt fred og ro, og ikke mindst på grund af vores politihjemmeværnssoldater. Foto Bo Sahlgreen​ 

Scenariet var at en gruppe bøller og hærværksmænd havde opført sig mindre hensigtsmæssigt med romerlys og andet fyrværkeri. Og nede i sådan et tunnelsystem går det bare virkeligt galt med den slags.  

 

Trafikken begyndte at køre normalt igen klokken 04.30, da øvelsen var afsluttet.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring