Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Ledelse og taktik to grundlæggende elementer for den gode fører.

Lørdag den 11. april stod den i uddannelsens tegn for 30 fører fra Hjemmeværnsdistrikt København. Dagen bød på ledelse og taktik som er fundamentet for god føring. Der var fra alle niveauer i underafdelingen med.

12-04-2015

Med to forskellige spor at vælge i mellem, havde den enkelte på forhånd valgt om de ville bruge dagen på at fordybe sig i taktik eller ledelse. Vores svenske venskabsbataljon fra Malmø var ligeledes inviteret og deltog med tre førere på ledelsesmodulet.

Hos taktikkerne var der lagt op til overvejelser og forståelse for de overliggende niveauers måde at arbejde på - For at forstå chefens hensigt med en plan, skal du også vide hvordan han arbejder. Derfor var det helt naturligt at se gruppefører prøve kræfter med kompagnichefens overvejelser – for herefter at bevæge sig ned til eget niveau. Det var med til at give den røde tråd fra top til bund. Der blev tegnet stregtegninger og gjort overvejelser om indsættelse af forskellige typer enheder.


Hos ledelse var fokus på virket i gruppen. Med udgangspunkt i bevidsthed om hvordan man selv er som leder – hvordan man virker på andre, og hvordan man får en gruppe til at fungere, blev der arbejdet i dybden med at forstå dynamikkerne i ens egen gruppe Hvilke type mennesker er i min gruppe og hvad betyder det for samarbejdet og opgaveløsninger? Hvor er udfordringerne og hvad kan vi gøre ved udfordringerne? En mulighed for at få forståelse og værktøjer med hjem til det daglige virke i underafdelingen. 


For også at have fokus på føreren selv, var dagens foredragsholder svenske Christina Bengtsson. Hun var inviteret til at komme og fortælle om fokusering. Christina Bengtsson er officer, forfatter og verdensmester i en af de mest mentalt krævende sportsgrene, præcisionsskydning. Under sin karriere har Christina udviklet en særlig interesse for fokus og koncentration og hvilken påvirkning dette har på såvel os som enkelt individer som på organisationer.

Alt i alt en rigtig spændende og lærerig dag på Hærens Officersskole. Vi glæder os meget til at se Jer alle og endnu flere fører til næste føreruddannelse lørdag d. 12. september. 


Fakta

Føreruddannelse gennemføres ved Hærhjemmeværnsdistrikt København to gange årligt - næste gang er 12. sep. så sæt kryds i kalenderen allerede nu.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring