Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et veltilrettelagt VBK er slut

35, er det antal nyuddannede førere som fredag kl. 12 modtog deres diplom for at have gennemført VBK. 2 hårde og udfordrende moduler er overstået, og tilbage står man med en følelse af stolthed over hvad hjemmeværnet kan præstere med deres uddannelser.

16-06-2015
Af John Schwartzlose, IT-BM, HVK Rødovre

Modul 2, var som modul 1, en træning i at afgive befalinger samt at virke som fører. Denne gang med fokus på Kamp fra stilling og bevogtning fred. Vi var alle blevet sat i samme grupper som Modul 1. Ligeledes modtog vi også alle befalingsskabeloner på de to emner som modul 2 ville omhandle. Vi lagde ud med teori omkring kamp fra stilling. Dagen efter rykkede vi ud i felten, hvor vi skulle oprette kampstillinger. Alle fik afgivet deres befaling, og den sidst afgivne, skulle udføres. Herefter ventede vi på momentet. Da momentet gik i gang gik det ok. Der var nogle fejl, men det er jo en del af den træning vi skal igennem.


Der blev arbejdet hårdt med befalinger

Dagen efter rykkede vi ud i skydeterrænet hvor den stod på kamp fra stilling med skarpt. Her blev vi fordelt på 3 baner så det skulle virke som en delings kamp fra stilling. Denne gang gik det godt fra starten og indlæringen var stødt stigene dagen igennem. En virkelig udfordrende og lærerig dag.


Der blev brugt masser af ammunition og sprængstof ved kamp fra stilling

Så var den del af modulet overstået, og nu var der kun bevogtning fred tilbage. Vores opgave bestod i at lave bevogtning omkring Jægerpris lejren med 2 delinger. Efter afgivne befalinger blev der lagt pigtråd ud i 2-1, Hesco blev stillet op, Spanske ryttere blev placeret og nærforsvarshuller udpeget.

Så stod den på bevogtning med ny fører hver gang man havde vagt. Ved hvert vagtskifte eskalerede udfordringerne for føreren. Men alle klarede det flot og kl. 19 torsdag blev der kaldt endex. Så nu stod den på grill mad, nedbrydning og vedligeholdelse.

 
Bevogtning af Jægersprislejren
 
Igen har KUL og hans folk imponeret med opbygningen af uddannelsen samt deres fleksible måde at håndtere diverse situationer på. Blandt andet blev bevogtningen flyttet for at tage hensyn til køre / hviletidsbestemmelserne. Ligeledes i samlingen og sammensætningen af instruktører og deltrop. Alle meget kompetente og dybt engagerede i deres arbejde. 
Hvis du går og tænker at VBK er noget for dig, så kan det varmt anbefales.
 

Fakta

VBK (Videregående-befaligsmandkursus) er hjemmeværnets uddannelse til gruppefører. Kurset er opdelt i 2 moduler af 5 dage eller kan tages som bootcamp
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring