Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kulturnatten byder helt klart på en del mundterhed, også fra Hjemmeværnets side.

HDKBH lyste klart op under Kulturnatten

Bevæbnet med et kamera, en notesblok, en blyant og en motorcykel drog jeg rundt til de forskellige Hjemmeværnsenheder under dette års kulturnat.

10-10-2015

​Tekst og foto LDOIF B. Sahlgreen

Mit første stop var på Rådhuspladsen hvor der blev disket med musikkorps, bevogtningsdeling, sanitetstrailer og sminkecenter. Rådhuspladsen er et omdrejningspunkt i hele kulturnatten og er derfor overordentligt velbesøgt, af både borgere og en masse turister.

 
 
 
Turen gik derfra til Forsvarsministeriet hvor Infanterikompagni København havde deres stand på Ved Stranden. Der var de flankeret af en IKK CV90 på den ene side, og på den anden var Marinehjemmeværn, dykkere og Beredskabet. Patruljedelingen havde sammen med Jægerkorpset indtaget Forsvarsministeriets kantine, hvor de havde deres display med grej, fortællinger og et særdeles nysgerrigt publikum.
 

Patruljedelingen indtager Forsvarsministeriets kantine.


 
Sidste stop var Livgardens Kaserne i Gothersgade. Her havde Kompagni Rosenborg deres stand, med display af eksercitssoldater, trommer og fløjter, FIK’en og føringskøretøjet. Menneskemyldret her var grænsende til det ekstreme og nok den største koncentration af nysgerrigt publikum, som jeg havde æren af at opleve denne aften.
 

HVK Rosenborg display på Livgardens Kaserne var en både en mørk og en oplyst oplevelse.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring