Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årets første HJV magasin er udkommet

Gruppefører Karl udlever soldaterdrømmen i Hærhjemmeværnet. Han stortrives som infanterist med mudder på støvlerne. Læs interviewet med ham i det nye HJV magasin.

09-05-2018

Af Sara Amos Pedersen

Karl Kring Lilja har det bedst, når han får lov til at presse sig selv til det yderste. Han har altid drømt om et liv som soldat.

Derfor meldte han sig som værnepligtig efter gymnasiet. Karl blev senere konstabel i Hæren, men efter en udsendeles til Irak besluttede han sig for at forlade Forsvaret og i stedet læse på CBS.

Når Karl har fri fra studierne, finder han det slørede materiel frem. Det bedste han ved er at trække i uniformen og komme ud i skoven:

”Det er fedest, når det er lidt hårdt, og jeg kan bruge naturen aktivt. Man må gerne fryse lidt og få mudder på støvlerne. Når man er blevet tæsket godt igennem, har det været en god weekend,” siger Karl.

Kvinderne styrer skibet
HJV magasinet har også talt med en række kvinder, der tiltrækkes af opgaver til søs. Der er noget for kvinder i alle dele af Marinehjemmeværnet. Flotillen i Hundested har satset på at rekruttere og uddanne kvinder, så de snart kan stille med et kvindeligt besætningsmedlem i hver eneste funktion ombord.

Sved på panden skaber sammenhold
Få også et indblik i en eskadrille, hvor sammenholdet er helt i top. I Østjylland mødes de frivillige fra Flyverhjemmeværnet én gang om ugen til løbeture og styrketræning. Det er med til at skabe et stærkt venskab mellem de frivillige.

HJV magasinet bringer derudover en række nyheder om forsvarsforliget, Hjemmeværnets kernefortælling og de 120 nye minibusser. Derudover kan du læse en række reportager fra øvelser rundt omkring i hele landet.

Læs hele magasinet HER

Du kan også følge Hjemmeværnet på: Facebook  Twitter  Instagram og Linkedin​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224