Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Julius brænder for at sejle, og han har været med til søs siden første kontakt. Foto: Torben Glyum

Effektiv start for nyt ungt medlem

Den 19-årige Julius Ludvigsen fra Svendborg har fået en super modtagelse i Marinehjemmeværnets flotille 244 Svendborg, hvor han kom ud at sejle med det samme.

09-05-2019

Af Helle Kolding

Der er fart på 19-årige Julius Ludvigsen. Han har kun været medlem af Marinehjemmeværnet i godt et år, og han er allerede i fuld gang med at fuldføre sin Lovpligtige Uddannelse (LPU) i alle fire moduler.

”Jeg blev modtaget rigtigt godt af flotillen. Jeg kom med dem ud at sejle lige med det samme, og selvom jeg nok er den yngste i flotillen, så blev der taget godt hånd om mig. Det er sjovt at høre de erfarne fortælle, og de gør det gerne,” siger Julius.

Julius er gået ind i Marinehjemmeværnet, fordi han elsker at sejle. Fordi han vil have det sjovt, og fordi han gerne vil gøre noget for andre. Alt sammen noget han kan forene med at være frivillig i Flotille 244 Svendborg.

LPU i ferierne
I flotillen var der straks en, der blev peget ud til at tage særlig hånd om Julius og få ham videre på LPU’en. Det virkede fint, og Julius kom hurtigt på det første LPU-modul. Herefter er det gået slag i slag. Han har også været rundt på hele fartøjet og prøvet at arbejde både i maskinen og på broen, og især det med navigation og styring fascinerer ham.

”På LPU’en får man også mange nye bekendtskaber og lærer mange ting. Der er rigtig meget undervisning, men det er spændende,” indrømmer Julius.

Civilt er Julius ved at uddanne sig til social- og sundhedsassistent, men han kan sagtens finde tiden til også at være aktiv i Marinehjemmeværnet. Han tilpasser kurserne med ferie og fritid.

Søværnet er drømmen
Julius har allerede knyttet gode venskaber i flotillen og føler, at han hører godt til i flotillen, der har tre forskellige sejlende besætninger. På sigt er det dog Søværnet, som er drømmen for ham.

”Mit store mål er at blive officer i Søværnet. Derfor ser jeg også Marinehjemmeværnet som den helt rigtige start på den drøm. For her får jeg et solidt grundkendskab til sejlads og opgaverne til søs.”

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224