Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Wak Challenge 2021 sluttede fredag 30. april efter tre måneder, og deltagerne har tilsammen gået ikke mindre end  250.740 kilometer! Foto: Privat  

Hjemmeværnssoldater har gået en kvart million kilometer

Missionen er fuldført. Ikke mindre end 250.740 kilometer har 822 vandreglade hjemmeværnssoldater tilbagelagt i løbet af tre måneder på Hjemmeværnets Walk Challenge 2021.

30-04-2021

 

Af Charlotte Baun Senholt

En kvart million kilometer!

Så langt har 822 vandreglade hjemmeværnsoldater gået tilsammen på tre måneder på Walk Challenge 2021, som er gået over al forventning.

"Det har været meget motiverende for os at opleve, at så mange soldater fra hele Hjemmeværnet har taget gå-udfordringen til sig og delt deres oplevelser på vores Facebook-gruppe," fortæller oberstløjtnant Claus Klaris, der er chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, som står bag det succesfulde initiativ.

Med de mange kilometer i benene har soldaterne tilbagelagt en strækning, der svarer til mere end halvdelen af vejen fra jorden og op til månen!

 

Distriktschef Claus Klaris tv. er selv gået med på Challengen. Foto: Privat 

Slidt hul på støvlerne

Soldaterne har undervejs fået masser af frisk luft og nye oplevelser på deres ture i naturen, og mange er blevet animeret til at gå meget længere, end de havde regnet med. En af dem er rekrutteringsspecialist Jette Arildsen fra Flyverhjemmeværnet. 

"Jeg har været begejstret for dette initiativ og tænker tilbage på de sidste par måneder med stor stolthed og glæde," fortæller Jette Arildsen, der har slidt hul på sine vandrestøvler efter de mange kilometer på vandring i og omkring Kolding. Allerede 30. marts krydsede hun målstregen i forhold til de 540 kilometer, som hun havde sat sig for at gå. 

Udfordringen blev skudt i gang 1. februar, da mange aktiviteter var lukket helt ned i Danmark, og den har i al sin enkelhed handlet om at få så mange hjemmeværnssoldater som muligt til at komme ud at gå.

Fortsatte trods hjerteoperation

Og det skal vi da lige love for er lykkedes. Med flotte 250.740 kilometer tilsammen kan soldaterne godt ranke ryggen.

"Accepten af at være udenfor og få frisk luft er blevet langt større under corona. Eventen har talt ind i et aktuelt behov blandt soldaterne for at bevæge sig og komme ud i naturen. Og så har folk holdt ud. Vi har et eksempel på en deltager, der trods en hjerteoperation i påsken alligevel er nået i mål på sin distance på 270 kilometer. Det er virkelig flot," siger Claus Klaris, der selv har holdt fanen højt og er gået raskt til. 

Deltagerne på Walk Challenge 2021 har haft fire distancer at vælge imellem - de har skullet tilbagelægge enten 90, 180, 270 eller 540 kilometer i løbet af de tre måneder. Flere har dog gået meget længere, end de behøvede - 13 soldater nåede faktisk helt op på over 1.000 kilometer. Alle soldater, der er kommet i mål på deres valgte distancer, får en medalje.

Mere march i weekenden 

 

Der er Søgårdsmarch i weekenden. Arkivfoto: HJV Foto

Allerede i weekenden er mange klar til at snøre støvlerne igen i Sønderjylland. Distriktet er nemlig vært for Søgårdsmarchen lørdag den 1. og søndag 2. maj, hvor de knap 300 gængere kan vælge at gå ruter på henholdsvis 10, 20 eller 40 kilometer. 

More to come

Den succesfulde challenge er ikke distriktets sidste påfund. De går nemlig allerede nu og brygger på, hvad det næste skal være.

"Der kommer også en sommerchallenge. Men ligesom denne gang har vi ikke behov for et konkurrenceelement. Det vigtige er at få folk ud og bevæge sig - uanset hvem man er. Vi har tænkt os at differentiere det mere næste gang, så der også bliver mulighed for at løbe," forklarer kaptajn Anders Sørensen, der har været tovholder på Walk Challenge 2021.

Denne artikel er en opdateret version

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring