Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den nye ​chef for Flyverhjemmeværnet​, oberst Kern Oddershede, kommer fra en stilling som chef for Air Control Wing i Flyvevåbn​et. Foto: ​Hjemmeværnseskadrille 270 ​​

Flyvende eskadrille hilser på ny værnschef

​Hjemmeværnseskadrille 270 holdt i sidste weekend sin traditionsrige nytårsparole, hvor der samtidig blev taget afsked med den afgående chef for Flyverhjemmeværnet og budt velkommen til den nye.

24-01-2020
​​​​​​​​
Af Christine Dahl og EC HAN

”Jeg er super stolt over at få lov til at stå i spidsen for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere. Det er en spændende og meget meningsfuld opgave, der venter. Jeg ser frem til at møde alle og drøfte, hvordan vi sammen kan forsætte udviklingen af en meget velfungerende organisation”.

Sådan lød ordene fra oberst Kern Oddershede, da han i efteråret blev udpeget som den kommende chef for Flyverhjemmeværnet. Den nye værnschef kommer fra en stilling som chef for Air Control Wing i Karup, en stilling, som han har haft siden 2016. 

Ved weekendens parole var mere end 50 personer mødt op - et godt billede på den dedikation og korpsånd, der kendetegner eskadrillen – for både at hilse på og tage afsked med den afgående chef, oberst Per J. Larsen, som pensioneres 30. januar.


Eskadrillen ønskede at anerkende den store indsats, som oberst Per J. Larsen (tv.)​ har lagt for dagen md et billede af to Britten-Norma​​n Defender fly​ og eskadrillemønt nummer 100. Foto: ​Hjemmeværnseskadrille 270

Nytårsparolen bød også på uddeling af fortjensttegn - 10 og 25 år, mens en enkelt modtog 40 årstegnet - og s​amtidig fik en anden pilot tildelt 500 timers status på eskadrillens Britten-Norman Defender fly.

Oberst Kern Odd​​​ershede tiltræder stillingen i slutningen af denne uge.


Fakta
  • Hjemmeværnseskadrille 270 råder over to Britten-Norma​​n Defender fly, der begge er udstyret med en avanceret eftersøgningsplatform.
  • Flyene bruges som støtte til Forsvaret, politiet og samfundet som helhed.
  • Med flyene kan der skabes et overblik i forbindelse med større indsættelser. Det kan for eksempel være havforureninger, skovbrande, grundstødninger eller større ulykker og eftersøgninger.
  • Eskadrillen tæller ca. 100 medlemmer, der løser opgaver i hele landet med udgangspunkt i Flyvestation Aalborg og Roskilde lufthavn, hvor de to fly er placeret. Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224