Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Siden den 5. august har Flyverhjemmeværnet Eskadrille 270 støtte Politiet i forbindelse med den eskalerende bandekonflikt. Foto: Flyverhjemmeværnet

Flyverhjemmeværnet indsættes i København

Den eskalerende bandekonflikt i København har betydet en længere indsættelse af Flyverhjemmeværnet.

23-08-2017

Af Sara Amos Pedersen

Flyverhjemmeværnet har siden lørdag den 5. august stillet et fly til rådighed for Københavns Politi. 

Flyet har kredset over den midlertidige visitationszone, der dækker et område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj, Tingbjerg og et lille område omkring Ryparken Station. I denne zone har der i løbet af august været adskillige skudepisoder, og Københavns Politi er massivt til stede.

Overvågningen fra luftrummet foregår fra et af Hjemmeværnets fly, der er af den engelske model Britten-Norman Defender. Flyverhjemmeværnet Eskadrille 270 er i besiddelse af to af disse fly, der bliver sat ind for at skabe overblik i forbindelse med større opgaver.


Tidligere er flyene blevet brugt i forbindelse med maritime øvelser, ulykker og eftersøgninger. Flyet er særligt egnet til denne typer opgaver, forklarer Per Jan Larsen, Chefen for Flyverhjemmeværnet:

“Flyet har et fabelagtigt censorudstyr, der er i stand til at lokalisere og udpege objekter på jorden, og derudover har det mulighed for at være lang tid i luften. Det er en uundværlig hjælp i forhold til Politiets muligheder for at løse opgaverne, da de ikke selv har tilsvarende udstyr,” siger Per Jan Larsen og tilføjer:

“Flyverhjemmeværnet er stolte over at kunne støtte Politiet og medvirke til at få skabt tryghed i byen. Vi er glade for at vi i Flyverhjemmeværnet har en kapacitet, der er efterspurgt hos Politiet,” afslutter han.

Flyverhjemmeværnet støtter fortsat Politiet med opgaven.

Læs også: H.K.H. Prinsesse Marie  ​i luften med Flyverhjemmeværnet


​Flyverhjemmeværnets Britten-Defender fly er en uundværlig hjælp, fordi Politiet ikke selv har tilsvarende udstyr. Foto: Flyverhjemmeværnet Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224