Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kompagnichef Lotte Klærke fra Århus var sammen med sine chefkolleger glad for at få mulighed for at komme med gode ideer til udviklingen af Hjemmeværnets underafdelinger. Foto: Ole Friis.   

Forrygende chefseminar i Kolding

Hjemmeværnets mange frivillige chefer tog i den grad aktivt del i debatten og gav deres input til dialogen om udviklingen af underafdelingerne på et udbytterigt seminar i weekenden i Kolding.

14-01-2019


Af Charlotte Baun Senholt

Lysten til at læne sig helt frem i sædet og give sit input til, hvordan Hjemmeværnets cirka 240 underafdelinger skal udvikle sig, var helt i top, da det nye år blev skudt i gang med et udbytterigt underafdelingschefseminar.

De mange frivillige chefer fra hele landet genererede hundredevis af gode ideer og forslag til, hvad der skal til for at udvikle underafdelingerne, så de fortsat er levedygtige og robuste fællesskaber med plads til, at både de nuværende og kommende hjemmeværnssoldater trives med at gå til soldat og uddanne sig til opgaverne.

 

 

Der var en super stemning på seminaret. Foto: Ole Friis 

I løbet af seminaret fik deltagerne lejlighed til også at sætte ord på, hvordan de oplever kulturen og sproget i Hjemmeværnet og ikke mindst de vilkår, som er kridtet op for det at være frivillig. Også de sten i skoen, der trykker og giver problemer rundt omkring, blev luftet og vendt. Så der var virkelig budt op til en livlig debat om Hjemmeværnets helt særlige dna og udfordringer.

Står stærkere efter seminaret
    
”Hjemmeværnet står stærkere efter dette seminar. Det har været en fornøjelse at opleve alle de engagerede og positive frivillige chefer, som har bidraget med deres ideer og erfaringer til, hvordan vi sammen kan udvikle Hjemmeværnet - og herunder underafdelingerne, som står helt centralt for både nutiden og fremtiden,” fastslår Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.


 

 Kommitteret Søren Espersen og Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly på seminaret.

Samme positive oplevelse havde en af de garvede deltagere. 

”Det har været det bedste seminar, jeg har deltaget i. Der var skabt tid og rum til, at vi frivillige chefer også blev inddraget aktivt med vores forslag og holdninger. Så det var meget inkluderende, hvilket jeg sætter stor pris,” siger Dorthe Beck-Nyling, der er kompagnichef for  Hjemmeværnskompagni Hjortespring i Herlev.

Peptalk om Hjemmeværnets rolle

Seminaret blev skudt i gang med en veloplagt peptalk om Hjemmeværnets aktuelle rolle af lektor ph.d. Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet.

”Hjemmeværnet er vigtigere end nogenside for Danmark. Sådan som det sikkerhedspolitiske landskab ser ud i dag, er I forudsætningsskabende for både forsvaret, politiet og beredskabet. I skal lukke alle hullerne og bidrage til Danmarks beskyttelse. Så I får travlt og mange relevante opgaver,” lød vurderingen fra Peter Viggo Jakobsen.

 

 Lektor ph.d. Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet havde deltagernes fulde opmærksomhed. Foto: Ole Friis.

 

 

 

 

Oplægget fængede i den grad deltagerne. "Det var super spændende - jeg kunne godt overveje at invitere Peter Viggo Jakobsen med til et befalingsmandsseminar hos os. Det var godt at få et indspark fra en mand, der har fingeren så meget på pulsen,” siger eskadrillechef Henrik Baunsgaard, der også sidder i Landsrådet.

Også kommitteret Søren Espersen understregede Hjemmeværnets positive fremtid:
’”Hjemmeværnet nyder utrolig stor goodwill og har jo med forsvarsforliget fået en mere skarp militær rolle. Hjemmeværnet har stadig en imponerende stor størrelse - så der er al mulig grund til optimisme for fremtiden.”

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring