Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarsministeriets database for hjælp til Sundhedsvæsenet

Er du frivillig, reservist eller  tidligere ansat indenfor Forsvarsministeriets område? Har du sanitetsfaglige kompetencer – og vil du bruge dem i kampen mod Coronavirus/COVID-19?

18-03-2020

Så kan du tilmelde dig Forsvarets database til hjælp for sundhedsvæsenet.

Vi ved, at mange frivillige,  tidligere medarbejdere og personel af reserven har sanitetsfaglige kompetencer, som kan blive efterspurgte i sundhedsvæsenet i den kommende tid. Du behøver ikke at være læge eller sygeplejerske for at kunne gøre en forskel – har du for eksempel taget sanitetsfaglige kurser som en del af din uddannelse i Forsvaret, Hjemmeværnet eller Beredskabsstyrelsen, kan dine kompetencer også være et vigtigt bidrag i kampen mod Coronavirus/COVID-19.

Derfor er der nu oprettet en database for hjælp til sundhedsvæsenet. Her kan du registrere dig og være med til at støtte sundhedsvæsenet, hvis der bliver brug for det. Bliver du tilkaldt, vil det i første omgang ske på frivillig basis.

Du kan tilmelde dig databasen, hvis du:

  • Er frivillig eller tidligere frivillig i Hjemmeværnet eller Beredskabsstyrelsen,
  • Er ansat eller tidligere ansat af reserven.
  • Er tidligere ansat i Forsvaret, Beredskabsstyrelsen eller en af ministerområdets øvrige styrelser.
  • Har sanitetsfaglige kompetencer. Det kan fx være personel med følgende sanitetsfaglige uddannelser; sygehjælper, sanitetsmand, Junior Medic, Medic og sygepasser. 


Tilmeld dig forsvarsministeriets databas​e ​for hjælp til sundhedsvæsenet her.​


Af hensyn til det samlede overblik over Hjemmeværnets operative indsættelsesevne, opfordrer vi dig til at orienterer dit distrikt, hvis du tilmelder dig databasen.   Er du nuværende ansat i Forsvaret og vil bidrage?
Oplysninger om nuværende medarbejdere med sundheds- og sanitetsfaglige kompetencer er allerede tilgængelige, og kan indgå i Forsvarets støtte til samfundet. Du behøver derfor ikke gøre yderligere, hvis du er ansat og gerne vil bidrage med hjælp til sundhedsvæsenet.

Er du læge, tandlæge eller sygeplejerske?
​Er du læge, tandlæge eller sygeplejerske, vil vi bede dig om at registrere dig ved regionernes jobbanker i stedet:


  • Region Hovedstaden
  • Region Sjælland
  • Region Syddanmark
  • Region MidtjyllandØnsker du at orientere dig om udviklingen af COVID-19, kan du med fordel læse mere på www.coronasmitte.dk
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224