Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Danmarks nye regentpar ses her på balkonen på Christiansborg. ​Alle fotos: Landsdelsregion Øst 

Hjemmeværnet sender sine lykønskninger til H.M. Kong Frederik 10.

Hjemmeværnet ønsker H.M. Kong Frederik 10. tillykke med tronskiftet og takker samtidig H.M. Dronning Margrethe II for en fantastisk indsats gennem 52 år som regent.

15-01-2024

​​​​​​​​

​​​

​​​​Der har altid været en god og tæt relation mellem Kongehuset og Hjemmeværnet, og i anledning af tronskiftet sendes H.M. Kong Frederik 10. de varmeste lykønskninger og bedste ønsker for fremtiden.​

”Tillad mig først at takke H.M. Dronning Margrethe II for den helt uvurderlige indsats som regent de forgangne 52 år. Dernæst vil jeg på vegne af hele Hjemmeværnet sende vore lykønskninger til H.M. Kong Frederik 10. i anledning af tronskiftet. 

I alle årene har H.M. Dronning Margrethe II vist en levende interesse for Hjemmeværnet, og efter tronskiftet ser vi frem til at tjene Hans Majestæt Kong Frederik 10. og resten af Kongehuset de næste mange år,” siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

I forlængelse af ovenstående sendes en særlig hilsen og lykønskning til H.M. Dronning Mary. H.M. Dronning Mary har siden 2008 været medlem af Hjemmeværnet og har her uddannet sig til officer. Ved 4. maj-paraden 2023 blev hun udnævnt til major i Hjemmeværnet. 

Tak for indsatsen
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, sender samtidig en stor tak til de hundredvis af frivillige hjemmeværnssoldater, der mødte ind til tronskiftet fra alle Hjemmeværnets tre værn og fra alle dele af Danmark. 



Hjemmeværnet stillede med et æreskommando med to kongeligt indviede faner samt med utallige faner til en faneborg ved ruten mellem Amalienborg og Christiansborg. Desuden støttede mange frivillige politiet med at skabe en sikker og festlig markering af den historiske begivenhed.  


”De frivillige hjemmeværnssoldater, der deltog ved tronskiftet søndag den 14. januar 2024, viste et fantastisk engagement og en unik pligtfølelse, som er et udtryk for den opbakning og de bånd, der er mellem Hjemmeværnet og Kongehuset,” siger Jens Garly. 




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring