Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​John ses her sammen med politidirektør Kirsten Dyrman fra Østjyllands Politi. Foto: Østjyllands Politi 

John Emil Tolstrup får dusør for sin hjælp til politiet

John trådte straks frem og hjalp både politi og redningsberedskabet med trafikreguleringen efter en alvorlig trafikulykke i Hammel. Den indsats har Østjyllands Politi nu belønnet med en dusør.

06-05-2022

​​
Af Charlotte Baun Senholt 


Hjemmeværnssoldat John Emil Tolstrup fra Politikompagni Randers kan smykke sig med en ny titel. Østjyllands Politi har nemlig for nylig givet ham en dusør og et fortjent skulderklap for at være en af ”hverdagens helte”.

John og en lille håndfuld andre hverdagshelte fik overrakt deres dusør på politigården i Aarhus ved en lille ceremoni, der var blevet udskudt fra sidste år på grund af corona. 
 
”I er alle gået et ekstra skridt for at hjælpe andre. Det synes vi fortjener anerkendelse og et klap på skulderen. Forhåbentligt kan det også inspirere andre til at optræde som jer,” sagde politidirektør Kirsten Dyrman fra Østjyllands Politi.

Hjalp med trafikregulering så politiet fik arbejdsro
​I Johns tilfælde fik han skulderklappet for sin resolutte indsats ved en alvorlig trafikulykke ved krydset mellem Frijsenborgvej og Fuglsangvej i Hammel. Ulykken skete for nogle år siden.  

John, der dengang var på vej til en opgave for Hjemmeværnet, reagerede straks, da han kørte forbi de implicerede biler, og han begyndte at regulere trafikken, så ambulance- og redningspersonale kunne fokusere på de tilskadekomne. Da politiet ankom, fortsatte John med trafikreguleringen, så politiet kunne koncentrere sig om andre opgaver på ulykkesstedet.

”Det faldt mig helt naturligt straks at gå i gang med trafikreguleringsopgaven – det lå simpelthen på rygraden, hvad jeg skulle gøre. Bagefter har jeg virkelig fået meget ros for min indsats både af politiet og af mit kompagni. Men jeg er da stolt over også at få dusøren og den anerkendelse, der ligger i det,” siger den 53-årige John Emil Tolstrup.

John meldte sig ind i Hjemmeværnet for fem år siden ved et Åbent-hus arrangement. Det valg har han ikke fortrudt – han har været aktiv i Politikompagni Randers lige siden.  

Så nu er hver torsdag helliget hjemmeværnstjenesten, og i denne weekend skal han deltage i en større øvelse med sit kompagni for at træne blandt andet afspærring og eftersøgning.

Vil du vide mere om mulighederne i Hjemmeværnet? Så klik ind på vistillerop.dk


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring