Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Marinehjemmeværnsfartøjet hurtigtgående gummibåd ses her ved siden af katamaranen. Foto: Robert Petersen

"Marinehjemmeværnet reddede dagen for to grundstødte katamaransejlere"

Under denne flatterende overskrift uddeler forsvarsmediet OLFI mange rosende ord til Marinehjemmeværnet generelt, men særligt til den assistance, som MHV 802 CARINA i weekenden ydede til et par nødstedte lystsejlere i Øresund.

12-05-2021


 

Af Christine Dahl

"Når man står med en smadret båd på en øde grund midt i Øresund i vand til navlen, så er det en luksus, at der kommer 12 kompetente marinehjemmeværnsmænd med passende udstyr og hjælper en sikkert tilbage til fastlandet", fortæller en lettet havarist, Anders Liebst, til netavisen OLFI efter at have modtaget assistance fra Marinehjemmeværnet.

Marinehjemmeværnet reddede dagen for to grundstødte katamaransejlere.

 

"Efterfølgende har oplevelsen givet lystsejleren en nyfunden respekt for de frivillige, der året rundt gør deres for at hjælpe, hvor der er behov for det", fortsætter netavisen.

"Der er klare kommandoveje og varme hjerter. Det var super flinke gutter. Vi fik en kop kaffe og blev vist rundt på skibet og hilste på alle. Det var en fantastisk service, og vi er dybt taknemmelige for den assistance, som vi fik", lyder lystsejlerens beskrivelse af episoden til OLFI.

To nødstedte tilkalder hjælp ved Saltholm.

Bådsalget har i øvrigt boomet i det seneste år, og det har Marinehjemmeværnet tydeligt kunnet mærke. 85 gange – mod 66 i 2019 – måtte et af Marinehjemmeværnets fartøjer på  havet for at deltage i en SAR-mission (Search and Rescue). 


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring