Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et 85 meter langt fragtskib brød i brand fredag aften på Amager. Marinehjemmeværnet blev tilkaldt, fordi der var forureningsfare.​ Alle fotos: Marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnet akut tilkaldt tre gange i weekenden


Både øst og vest for Storebælt lød der nødråb, og derfor måtte Marinehjemmeværnet fredag og lørdag iværksætte farvandsovervågning, søredning, udlægning af flydespærring og ikke mindst hjælpe en nødstedt lystsejler.

17-10-2023
​​​​​​​​​

I København brød et fartøj ud i en voldsom ​brand fredag aften​, og Marinehjemmeværnet blev tilkaldt for at lægge flydespærring ud, som kan inddæmme spildt olie på vandet og sikre havmiljøet.

I Nordjylland var et af Marinehjemmeværnets 30 fartøjer på farvandsovervågning for Søværnet, da Forsvarets Joint Rescue and Coordination Centre tilkaldte Svendborg-flotillens LUNA, der var den nærmeste enhed, og sendte dem ud til en nødstedt lystsejler i Mariager Fjord. 


LUNA’s hurtige gummibåd blev sendt ind til lystsejleren, som stod på grund på kun 1.5 meter vand. 


Windsurfer i problemer
Dernæst måtte Maritime Force Protection-enheder fra Marinehjemmeværnet, som normalt bevogter havne og havnebassiner, træde til på en søredningsopgave i Kalveboderne ved København og hjælpe en windsurfer i problemer tilbage til land.Det er ikke hverdagskost, at Marinehjemmeværnets særlige ’Maritime Force Protection’-enheder løser en søredningsopgave. 

Marinehjemmeværnet er en del af det maritime beredskab i Danmark, som i tæt samarbejde med Søværnet løser en række opgaver inden for farvandsovervågning, søredning, bevogtning og havmiljø. 

I samarbejde med politi og en række andre myndigheder deltager Marinehjemmeværnet også i løsningen af civile opgaver. De frivillige besætninger rykker ud hele døgnet inden for en time.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring