Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnsledelsen lægger en krans ved Monumentet på Kastellet ved Hjemmeværnets 69 års fødselsdag i år.
​ Arkivfoto.


Nye vinde blæser over Hjemmeværnet

Nu, hvor sommeren går på hæld, benytter generalmajor Jens Garly  og Kommitteret Søren Espersen lejligheden til at gøre status over, hvor Hjemmeværnet befinder sig og, hvor det er på vej hen.

26-09-2018


Af hjemmeværnsledelsen ​

Sommeren og varmen er ved at slippe grebet om Danmark. For os i hjemmeværnsledelsen har det været en lærerig sommer, hvor vi sammen og hver for sig har haft lejlighed til blandt andet at besøge Sommerskolen på Hjemmeværnsskolen, Marinehjemmeværnets uddannelsesuge, Flyverhjemmeværnets Summer Camp, Nijmegenmarch og Folkemødet på Bornholm. Vigtige aktiviteter, som viser, hvad Hjemmeværnet er støbt af; kompetencer, fysisk aktivitet, sammenhold og folkelig forankring, men måske mest af alt alsidighed. 

Hjemmeværnet viser med de mange forskellige aktiviteter sine bedste sider og det engagement, som gør det muligt at stille op, når Forsvaret, Politiet eller samfundet kalder. Det første halve år af 2018 har for mange af os stået i forsvarsforligets tegn, og fokus har været på at få teksten fra forliget omsat til grundlag for udvikling i Hjemmeværnet. Dette arbejde er nu afsluttet, og forude venter analysearbejde og efterfølgende implementering af forligets mange delprojekter. 

Projekterne vil blive iværksat henover de kommende fem år. Det er naturligvis alfa og omega, at I, vores frivillige soldater, inddrages og bidrager til udviklingen, blandt andet gennem arbejdet i projektgrupperne. Følg med på HJV.DK (bag log-in), hvor der løbende vil blive lagt nyheder ud fra arbejdet. 

Det bliver et spændende efterår, og blandt de større emner på dagsordenen vil være: Rådsstrukturen bliver relanceret. Rådsstrukturen med Landsrådet i toppen er en vigtig brik for hele Hjemmeværnet, som giver den enkelte frivillige en vigtig stemme og indflydelse på udviklingen af Hjemmeværnet. Samtidig er den et vigtigt værktøj for chefer i organisationen til at få alle aspekter af et område belyst, inden der bliver taget afgørende beslutninger. Det skal være klart for alle, hvordan rådene - fra underafdelingssamlinger til landsråd - skal bruges, og det skal være tydeligt, at vi alle fokuserer på løsningerne og på at bringe vores fælles hjemmeværn videre i udviklingen.

Beredskabsstyrken er også godt på vej. Den handler om at højne det militære niveau hos den enkelte soldat og dermed forkorte reaktionstiden for eksempelvis indsættelser i forbindelse med bevogtning. Samtidigt håber vi, at det generelle militære niveau i hele Hjemmeværnet vil blive løftet, som en naturlig konsekvens af den fokuserede uddannelse, der er nødvendig frem mod certificeringsøvelserne.

For det er en af de helt store styrker ved Hjemmeværnet, at vi har volumen, alsidigheden og ikke mindst niveauet til at støtte op i forskellige opgaver, uanset om vi støtter Forsvaret, Politiet eller andre dele af samfundet. Det er essensen af Hjemmeværnet, og det vi deler på tværs af værnsgrene - at vi altid stiller op, hvis vi kan - uanset om opgaven hedder bevogtning, stormberedskab eller eftersøgning.

Tak for jeres indsats og fordi I altid stiller op!​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring