Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Her ses ​​​Infanterikompagni Østjylland på vej med støtte til de lokale borgere. Foto: Hjemmeværnsdistrikt Østjylland.​​

Masser af HJV-støtte under vejrkaos i Østjylland og på Fyn

Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland har for kort tid siden modtaget en anmodning om yderlig støtte til det lokale beredskab efter det voldsomme snevejr.

04-01-2024

​​​​​​​​​

Man har derfor valgt at aktivere de køretøjer og soldater, der var i beredskab hos Infanterikompagni Eshøj.

Således er der nu indsat følgende køretøjer:  tre FIK, tre Mercedes GD, MAN Lastbil og fem Piranha 5 til støtte for beredskabet i Hærhjemmeværnsdistrikt Østjyllands ansvarsområde. Der er indsat soldater fra Infanterikompagni Eshøj og Infanterikompagni Østjylland.

Hovedopgaven for soldaterne fra Infanterikompagni Eshøj er med de tre Mercedes GD og ene MAN Lastbil at køre medicin til borgere i Østjylland og at støtte hjemmeplejen. 


​Her ses oversvømmelserne på Fyn tydeligt. Foto: Hjemmeværnsdistrikt Fyn.

Store regnmængder udfordrer Fyn

I forbindelse med de seneste dages massive regn- og snefald har Politikompagni Odense siden d. 2. januar støttet beredskabet med afspærring af Ring 3 i Odense, der har været oversvømmet.

Soldaterne fra Hjemmeværnsdistrikts Fyns Politikompagni har sikret, at vandpumperne fungerede, observeret om vandstanden steg yderligere, samt meldt om og anvist evt. bilister på afveje. 

Hermed frigjorde de beredskab og politiets mandskab til andre opgaver. ​​​



Fakta
-Piranha 5 er Hærens pansrede mandskabsvogn, der kan bruges til at løse mange forskellige opgaver, herunder støtte til beredskabet. De fem Piranha 5, der er indsat, er af Sanitetsversionen (Militær Ambulance).

-Forkortelsen FIK dækker over Fleksibel Indsats Køretøj. Køretøjet er designet blandt andet til at bruges, når vej-og vejrforhold giver det civile beredskab udfordringer. ​




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring