Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Resultatet af undersøgelsen om krænkende adfærd blandt Hjemmeværnets ansatte ligger klar

I 2021 gennemførte alle styrelser og myndigheder på Forsvarsministeriets område en spørgeskemaundersøgelse om kønskrænkende adfærd blandt ansatte. Rapporterne ligger nu klar.

05-04-2022

​​

Det er anden gang, der gennemføres en særlig undersøgelse om kønskrænkende adfærd. Undersøgelsen i Hjemmeværnet er udarbejdet i samarbejde med Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Undersøgelsen er en del af en række undersøgelser om krænkende adfærd på hele Forsvarsministeriets område.

 

”Over alt inden for Forsvarsministeriet ses der med stor alvor på alle sager om krænkende adfærd – nye som gamle. I Hjemmeværnet har vi naturligvis nultolerance over for krænkende adfærd af enhver art. Med ledelsen i front skal vi alle fortsat arbejde for et godt og sundt arbejdsmiljø, hvor krænkende adfærd og kultur ganske enkelt ikke accepteres. Vi har derudover alle sammen et ansvar for at sige fra – også når det ikke er os selv, det måtte gå ud over,” siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

Han understreger, at cheferne har pligt til at handle, hvis der konstateres eller er mistanke om krænkende adfærd og minder om, at der er masser af hjælp og støtte at hente for både medarbejdere og chefer i sådanne sager.

 

 

Læs resultatet af undersøgelsen


Spørgeundersøgelsen har været målrettet fastansatte i Hjemmeværnet, og Hjemmeværnets frivillige soldater er ikke omfattet af undersøgelsen. Emnet, herunder indsatsen for at forhindre hhv. håndtere sager om krænkende adfærd har i sagens natur også meget stor bevågenhed i den frivillige struktur. Der er tidligere udarbejdet materialer til støtte og inspiration for drøftelser i enhederne, som kan findes her på HJV.dk eller i det, som Forsvarsministeriets Personalestyrelse har udviklet på www.respektforhinanden.dk 


Hvis du har spørgsmål til undersøgelsen, kan du skrive til hjv@hjv.dk

 

Medier og journalister kan kontakte Hjemmeværnets pressevagt på 24 84 25 04 eller skrive til hjk-ktp-presse@fiin.dk

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring