Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​De sømilitære discipliner fyldte godt i programmet, da Marinehjemmeværnet i weekenden afviklede landsøvelse i Aarhus. Foto: MHV 

Sømilitære øvelser samler 200 frivillige soldater

Godt 200 frivillige soldater har brugt den forgangne weekend på at træne deres sømilitære færdigheder på Marinehjemmeværnets Landsøvelse 2022 i Aarhus.

05-09-2022


Af Ninna Falck

Efterspørgslen på Marinehjemmeværnets skarpe sømilitære kompetencer er i vækst. Derfor fyldte de sømilitære opgaver som eksempelvis investigering, billedopbygning og maritim bevogtning godt i programmet på Marinehjemmeværnets årlige landsøvelse, der denne gang foregik i Aarhus.

Senest har Marinehjemmeværnets fartøj i Esbjerg og de højt specialiserede ’Maritime Force Protection’-enheder støttet modtagelsen af et amerikansk fragtskib i Esbjerg Havn. Det anløb for to uger siden med en kæmpe last af militært grej og soldater på vej videre i Europa. 

Læs også:


Åbent skib og parade
Ud over træningen og øvelserne blev der også holdt åbent skib på Honnørkajen, så interesserede kunne komme om bord og hilse på det lokale marinehjemmeværn i Aarhus. 

Og så blev Marinehjemmeværnets 70-års jubilæum markeret med en flot parade. 


​​​
Så det blev en intens weekend med mange gode oplevelser, som giver god energi og inspiration for deltagerne til at fortsætte det frivillige arbejde hjemme i de lokale flotiller. 

Se også mere omtale og flere billeder fra Landsøvelsen 2022 på:





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring