Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Den kommitterede for Hjemmeværnet, Torsten Schack Pedersen stopper med udgangen af 2023.

Den kommitterede for Hjemmeværnet stopper

Den kommitterede for Hjemmeværnet, Torsten Schack Pedersen stopper med udgangen af 2023.

23-11-2023

Efter en ministerrokade i Venstre, som Torsten Schack Pedersen er en del af, stopper han som kommitteret for Hjemmeværnet. Det skyldes, at Torsten Schack Pedersen er blevet udnævnt til politisk ordfører for Venstre og derfor ikke kan varetage jobbet som kommitteret længere.

”Hjemmeværnet og Hjemmeværnets frivillige kræver og fortjener et stort engagement og dedikation. I løbet af de sidste 8 måneder har jeg på nærmeste hold oplevet den utrolige indsats som frivillige soldater dagligt bidrager med, uanset om det er i Hanstholm, Korsør eller Kosovo. Jeg havde set frem til både at blive endnu klogere på den uvurderlige indsats, som Hjemmeværnet yder til Danmarks forsvar og beredskab og ikke mindst intensivere arbejdet med at styrke opfattelsen af Hjemmeværnet som en frivillig og militær organisation i Danmark,” siger Torsten Schack Pedersen.

Jeg er blevet betroet hvervet som politisk ordfører i Venstre, hvorfor det er med det største vemod, at jeg må stoppe som kommitteret for Hjemmeværnet ved årets udgang. Men ligesom Hjemmeværnet går jeg også i min nye rolle mod store og spændende opgaver, der kræver fuldt engagement, fokus og dedikation.”

”Hjemmeværnet vil altid stå for mig som et centralt element i det danske forsvar. Den nuværende situation i verden har vist, at et folkeligt forankret forsvar er essentielt for at bevare vores samfund, værdier og demokrati. Jeg vil afslutningsvist sige tak for modtagelsen og de mange gode møder, jeg har haft det seneste år som en del af Hjemmeværnsledelsen,” slutter Torsten Schack Pedersen.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, takker Torsten Schack Pedersen for et godt samarbejde:

”En stor tak til Torsten Schack Pedersen for hans store indsats og engagement som kommitteret for Hjemmeværnet. Vi har det seneste år haft et fantastisk samarbejde. Fra besøg blandt de frivillige hjemmeværnssoldater til udvikling af Hjemmeværnets virksomhed og image i Danmark har Torstens engagement, nysgerrighed på og interesse i Hjemmeværnet været inspirerende og meget værdsat. På vegne af hele Hjemmeværnet vil jeg ønske Torsten al mulig held og lykke med den nye rolle og fremtiden,” siger chefen for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly.     

Torsten Schack Pedersen stopper med udgangen af 2023, hvorefter der skal ansættes en ny kommitteret for Hjemmeværnet.


​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring