Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fjenden med nattesyn

Magasiner blev fyldt op og våben klargjort og ladet op.

08-09-2016

Så blev det atter onsdag i Hjemmeværnseskadrille 240 (HVE 240) og dermed endnu en arbejdsdag der bød på uddannelse (teoretisk såvel som praktik).

En onsdag hvor der blev "muget" ud på KSN, foretaget udnævnelser og mange andre tiltag.
 
Aftenen startede med den obligatoriske an trædning og "God aften, Hr, Kaptajn", støvlerne kontrolleret for pudsning.
 
Inden det praktisk arbejde, var der lige et par "chefen har ordet" aktiviteter der skulle klares. Eskadrillechefen, kaptajn Claus Bernstorff Quistdorff, delte styrken op i orden efter den nye enkadreringsplan der betød ændringer af funktionsstillinger, nye ledere og ny funktioner.
 
Så blev det tide til nye sergenter.

Tore Jensen blev tillagt grad af sergent med virkning pr. 1. september at regne og tiltræder – som omtalt i sidste uge – jobbet som STV.
 

Så kom turen til Mark Grath der ligeledes blev tillagt grad af sergent pr samme dato og indtræder som GF – også omtalt i sidste uge.
 
Dorte B. Larsen, tiltræder – ligeledes pr. 1. september – stillingen som Eskadrillens ITBM. (vellignende billede mangler – det kommer ved lejlighed).
 
….og så var det slut med snak fra chefen og der blev trådt af til det rigtige arbejde.
Soldaterne gjorde under Melissas hårde med retfærdige kommando klar til aftenens feltmæssige strabadser. Udrustningen blev gjort funktionsbart. Magasiner blev fyldt op og våben klargjort og ladet op.
Mark gav forinden afgang, instruktion i den feltmæssige fremrykning og udførelse af opgave.
Vores gode soldater blev dog overrasket af en fjende med nattesyn, men trods det, forløb øvelsen planmæssigt.
På KSN (Kommandostationen) gik KSN personellet i gang og der blev, efter foregående to dages rekognoscering af EC og Dorte, ryddet op i skabe, skuffer, reoler og andre glemte gemmesteder. Der blev sorteret, kasseret, pakket og organiseret så det var en fryd.
På billedet ligner KSN en 3. verdenskrig men efter blot 2 timer, var KSN som blæst og alt var systematiseret – glemte desværre at tage et billede af det ”NYE” klargjorte KSN.
Aftenen sluttede med fælles våbenrengøring og alm. kammeratligt samvær og snak.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring