Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Folkemøde Møn 2021

MHV Aries fra HVF 256 i Vordingborg deltog 20-21 august i arrangementet ”Folkemøde Møn”. - Af Allan Ahlgreen

22-08-2021
​​​​Folkemødet er en årlig tilbagevendende begivenhed i Stege på Møn, der byder på en række debatfora med deltagelse af bl.a. lands- og lokalpolitikere. 

Som en del af Folkemødet arrangerer foreningen Folk og Sikkerhed en stor udstilling omfattende det regionale og nationale beredskab samt forsvaret. MHV 803 Aries, med besætning, deltog i rammen af foreningen sammen med bl.a. Hærhjemmeværnet, Beredskabskorpset og Politiet.

Første dag var rettet mod børn og unge, og interessen for at komme ombord og blive vist rundt var enorm. Således var der få perioder på dagen, hvor der ikke var mindst 15 unge ombord. Spørgelysten var stor, og det var en fantastisk lejlighed til at fortælle de unge hvad MHV er, hvad vi kan, og hvad vi laver. Naturligvis var der også stor interesse for teknikken ombord, hvor især drengene havde stor glæde af at betjene skibets PIR.

Anden dag var for alle aldersgrupper. Også her var interessen stor om end ikke så overvældende som fredagens fremmøde. Spørgelysten fejlede imidlertid heller ikke noget her, og der blev rundvist og orienteret på flere sprog, da mange lystsejlere og turister tillige lagde vejen forbi. Igen var det meget givende at kunne fortælle om os, og hvad vi laver, hvilket for nogle var overraskende. Man var især overrasket over at erfare, at besætningen kun bestod af frivillige, som ikke var lønnet for hverken den aktuelle aktivitet eller andre aktiviteter/indsatser. Således kunne en hollandsk sejler berette, at det aldrig ville gå i Holland...

Der er ingen tvivl om, at det var umagen værd at deltage i arrangementet og få lejlighed til at få så mange i tale, vise hvem vi er, og præsentere fakta. 





Fakta

Folkemøde Møn holdes som en byfest af information og debatter en gang årligt i august måned og strækker sig fra fredag morgen til og med lørdag aften.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring