Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed


Kommandør Henrik Holck Rasmussen (i midten), Farmerassistent sergent Tommy Nielsen (til venstre) og Flotillechef Kaptajnløjtnant Martin Lehman (til højre) 

Fortjensttegn tildelt FARMASS Tommy Nielsen og FH Martin Lehman

Hjemmeværnets fortjensttegn blev tirsdag den 16 maj 2023 tildelt to af flotillens gaster

17-05-2023

​Ved et divisionsmøde i sødivisionen blev aftenen lidt hyggeligere ved, at chefen for Marinehjemmeværnet, Kommandør Henrik Holck Rasmussen, kiggede ind forbi for at hilse på. Det kammeratlige samvær fik et nyk op og det samme gjorde aftenens indholde i retning af gode dialoger vedr. medlemsantal, fastholdelse og mulighed for mere fleksibel undervisning til nogle af Marinehjemmeværnets i forvejen gode uddannelser. 

Kommandør Henrik Holck kom ikke kun for hyggens skyld og han kom heller ikke tomhændet. 

Flotillens farmerassistent gennem mange år, Tommy Nielsen, blev samme aften tildelt Hjemmeværnets fortjensttegn. Tommy er kendt af alle i og omkring flotillen som en person man ikke kommer udenom. Tommy vil flotillen, flotillekammeraterne og Hjemmeværnet. På den måde er han alles ven, en alle kan tale med og en der hjlælper de, der har brug for det. Flotillen har en stor kapacitet i Tommy der om nogen er løsningsorienteret. Tommy tager de uddannelser der skal til der, hvor der er et behov at dække. På den måde spænder hans kompetencer fra motorpasser, operativ gummibådsfører, sygdomsbehandler, skydeleder og nu er Tommy også igang gennem NAV søjlen. 

Der var også et velfortjent fortjensttegn til flotillechef Martin Lehman. Martin brænder først og fremmest for funktionen som fartøjsfører, det var den ønskede funktion. Nogle gange vil skæbnen det bare anderledes en gang i mellem. Udover at være en forbilledelig fartøjsfører endte Martin med at sige ja til funktion som flotillechef. Midlertidigt! - Sådan gik det ikke rigtigt. Martin blev sat ind som flotillechef i en flotille der stod et vanskeligt sted. Han er en naturlig leder der kunne formå at samle flotillen, fik nedsat en fungerende stab og stukket retningen ud for flotillen. Vel og mærke samtidig med at han tog uddannelsesvejen op til flotillechef. Det har været et langt og sejt træk, og det kræver en markant personlighed at gennemføre hvad vores flotillechef har gjort. 


Tegnet blev indstiftet den 11. februar 1959 og bliver tildelt ved kongelig resolution efter Forsvarsministeriets indstilling. Tildeling kan ske efter en særlig fortjenstfuld og uselvisk indsats til gavn for hjemmeværnet samt pletfri vandel i tjenesten og i privatlivet.

Medaljen er af sølv og er på forsiden præget af Kong Frederik 9.s navnetræk og på bagsiden af medaljen med chefen for Hjemmeværnets våbenskjold og indskriften "Fortjent". 



Flotillen ønsker begge tillykke med fortjensttegnet​


Fakta




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring