Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Endelig genåbning - Nyhedsbrev juni 2020

Fra i onsdags måtte kompagnier i Landsdelsregion Vest igen afholde aktiviteter. En nyhed som selvfølgelig har glædet her på matriklen. Mere om hvordan og under hvilke forudsætninger nedenfor.

01-06-2020

​​​​Af KC Lotte Klærke

Kære soldater i HVK AROS
I mandags fik vi den gode nyhed om, at genåbning af aktiviteter var en realitet! Fra i onsdags måtte kompagnier i Landsdelsregion Vest igen afholde aktiviteter. En nyhed som selvfølgelig har glædet her på matriklen. Mere om hvordan og under hvilke forudsætninger nedenfor.

Tak for jeres opbakning
I perioden med corona-nedlukning har vi ikke kunnet gennemføre aktiviteter på samme måde som tidligere. Det har dog ikke holdt fantasien og motivationen for at se hinanden nede. Der har været virtuelle uddannelsesaftener, virtuelle møder, træning hver for sig og sågar sociale aktiviteter som banko.
Tak for jeres deltagelse i disse aktiviteter og for opbakning til de anderledes måder at fastholde aktiviteter på!
Også tak for at I har stået til rådighed i tilfælde af at vi skulle bruges til operative opgaver - både før og i corona-tiden.

Li
ge inden nedlukning blev vi varslet om en bevogtningsopgave på Aarhus Havn, som ville kræve 6-10 m/k i en uge. Allerede inden opgaven var endelig, havde rigtig mange meldt sig. Godt gået! Det viser, at vi som kompagni kan stille når det gælder, og at vi vil.
I nedlukningsperioden har Distrikt Østjylland afholdt prøvealarmering og kontrol af alarmeringsplaner. Det har nogle af jer mærket ved at blive prøvealarmeret. Igen viste dette, at vi kan stille med det krævede - 56% kunne stille indenfor en time og 80% indenfor 2 timer.

H
usk som altid at have opdaterede kontaktoplysninger på hjv.dk og din nærmeste fører.

Genåbning af aktiviteter
Inden genåbning af aktiviteter i kompagnilokalerne, skal der iværksættes nogle foranstaltninger bl.a. rengøring, opsætning af dispensere og nye vaner. Her er kommandodelingen godt i gang med disse opgaver.
Derfor holder vi fast i torsdagstræning maj og kompagniaften juni som virtuelle, mens torsdagstræning i juni bliver den første aktivitet med fysisk fremmøde.

March med AROS (og DF 1BEVDEL Henry)
Der trækkes lod om gavekort til Grejfreak mellem alle deltagere. Se link og regler i aktiviteten.
Tors 4/6 kl. 19.00 Virtuel kompagniaften - få styr på observation og kort/kompas 
Tors 18/6 kl. 18.30 Torsdagstræning – march og orientering (OBS kræver tilmelding pga max antal i lokalerne)

Je
g håber at se mange af jer både til kompagniaften via skype på torsdag, men især til uddannelsesaften d. 18/6! Kom og få sagt hej til os alle og få en god opstart inden sommerferien.


Krav til aktiviteter
Som en del af genåbningen skal vi selvfølgelig overholde sundhedsmyndighedernes retningslinier, så vi fortsat begrænser smittespredning.
Det betyder bl.a. at håndvask er en vigtig del af vores nye vaner - både ved ankomst/afgang samt når vi kommer ind fra opgaver.
Herudover vil der være krav til antal personer i hvert lokale - der skal være 4 kvm per person, så mange aktiviteter vil være udenfor eller i nye rammer.
Herudover vil jeg også anbefale, at jer der kan, tager uniform på hjemmefra eller omklæde på toilet. Max antal personer i lokaler gælder nemlig også gangarealer.
For aktivitetsholder vil der være nye vaner omkring rengøring af overflader og materiel, som vi alle skal huske hinanden på.

Beredskabscertificering og terrænweekend - sæt krys i kalenderen
Desværre nåede vi ikke at afholde certificering inden nedlukning. Mange havde glædet sig til denne weekend og havde forberedt sig længe.
Ny dato er 30/10-1/11 i Holstebro - forventeligt lørdag. Sæt allerede ny kryds i kalenderen og tilmeld dig på hjv.dk!
Udover certificering vil weekenden også byde på bevogtning af compound, fx-skydning, handlebaner og BSO i skov.
Det bliver en weekend du godt kan glæde dig til, har NK lovet :)
Men hvad hvis jeg ikke når at have styr på førstehjælp, skydning m.m inden? UDSTOF vil i august udsende plan for dette og bare rolig, det finder vi ud af.

Manglende/aflyst uddannelse - hvad gør vi nu?
Pga nedlukning, blev uddannelser som LPU, GFK, skydning og førstehjælp aflyst. Aktiviteter efter sommerferien, forventer vi, bliver som planlagte, men vi kan dog ikke love noget endnu.
Hjemmeværnsskolen har åbnet for nogle aktiviteter igen bl.a. LPU (se nedenfor) og vi har sat ekstra skydninger i kalenderen fra august.
Førstehjælp afventer vi fortsat en genåbning af.

UDSTOF og NK vil i august udsende plan for manglende uddannelse og oversigt over de tilføjede aktiviteter. Vi afventer dog sidste genåbning.
Tag fat i UDSTOF eller NK/GRP hvis du er i tvivl om uddannelse.

LPU og GFK
• 26/6-19/7: Lovpligtig Uddannelse (LPU) modul 1-4 i Søgårdlejren og på Flyvestation Skrydstrup
• 31/7-23/8: Lovpligtig Uddannelse (LPU) modul 1-4 (Der afventes en afklaring om sted for afholdelse)
• 27/6-9/7: Gruppeførerkursus modul 1-3 på Skive Kaserne og i Borrislejren.

Med glæde over en stille genåbning af aktiviteter og forventning om at se rigtig mange af jer på G1 torsdag d. 18/6, vil jeg ønske jer en rigtig god uge!
KC Lotte Klærke
Fakta

Kommende aktiviteter
March med AROS
- Tors 4/6 kl. 19.00 Virtuel kompagniaften
- Tors 18/6 kl. 18.30 Torsdagstræning

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring