Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Letland 2007

​Foto: (C) Sjætte

​To Sjætte-hold deltog i international patruljekonkurrence i Letland september 2007.

Sjættes ene hold opnåede en samlet 3. plads ved patruljekonkurrencen "Zemmessardzes Patrulja 2007", der blev afholdt af det lettiske hjemmeværn (Zemmessardzes). Det var første gang et hold udenfor Baltikum tog medalje i konkurrencen, der naturligt nok er massivt præget af regionale sproglige og militærfaglige forhold.

Dette år blev konkurrencen gennemført ved provinsbyen Dobele, der ligger syd-sydvest for Riga i et område, der tidligere var kampvognsuddannelsescenter  for den sovjettiske hær. Kort og virkelighed var ikke altid enige, så deltagerne skulle være omhyggelige med orienteringen i terrænnet.

26 hold deltog i konkurrencen. Hovedparten var lettisk infanteri og hjemmeværn. Fra Litauen deltog 1 hold, og fra Danmark deltog 4 hold; 2 fra Sjætte og 2 fra HHD Vensyssel.

Opgavemarchen skulle gennemføres på bedst mulige tid. Den omfattede 16 poster, herunder bl.a. O-march efter luftfoto, våbenkendskab/-betjening, panser- og flykending, materielkending, minerydning, afsøgning og sikring af forladt "fjendtlig" stilling, førstehjælp, passage af vand, radiotjeneste, skydning med pistol, mørkeskydning med gevær, forhindringsbane og "samarbejdsøvelse". Konkurrencen bar præg af stor opfindsomhed og kreativitet hos arrangørerne, som udsatte deltagerne for en række relevante, motiverende 
og udfordrende prøver. Ikke alle kontrollanter mestrede det engelske sprog, og ingen af de deltagende Sjætte folkene beherskede lettisk eller russisk, så mulighederne for  misforståelser var legio.

Sjætte opnåede en 3. og en 9. plads. De to hold fra HHD Vensyssel tog henholdsvis en 15. og en 16. plads, så Danmark satte sit tydelige mærke på konkurrencen.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring