Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: (C) Sjætte / Letland 2012

Sjætte blev bedste ikke baltiske hold ved patruljekonkurrence i Letland

I april måned 2012 blev to Sjætte patruljer udtaget til den Lettiske patruljekonkurrence ”Zemessardzes patruļa 2012” der i år blev afholdt nær byen Liepāja, belligende ca. 200 km vest for Riga.

24-09-2012
I april måned 2012 blev to Sjætte patruljer udtaget til den Lettiske patruljekonkurrence ” Zemessardzes patruļa 2012” der i år blev afholdt nær byen Liepāja, belligende ca. 200 km vest for Riga. 

Konkurrencen omfattede 40 patruljer fra 6 forskellige lande. Udover de to Sjætte patruljer var Danmark repræsenteret med en patrulje fra TRFS. 

Siden udtagelsen har de to Sjætte patruljer trænet målrettet på nogen af de opgaver, man erfaringsmæssigt ved kan være en del konkurrencen, bl.a. panserkending, førstehjælp og skydning med gevær og pistol. 


Foto: (C) Sjætte

Dette års konkurrence startede fredag morgen med omskoling og skydning med nogle af den lettiske hærs våben. Det blev til et gensyn med våben, der tidligere har tilhørt det danske forsvar – gevær M/75 og pistol M/49. 

Efter skydning og klargøring begav de 40 patruljer sig sent fredag eftermiddag ud på en 24 timers opgavemarch. Posterne dette år bød bl.a. på panserkending, førstehjælp, forhindringsbane, rappelling, samarbejdsøvelser og vandpassage. Samtlige patruljer blev på et tidspunkt ”taget til fange” og ført til et nedslidt militært fængsel, der gennem 95 år har været anvendt af 7 forskellige hære. Markeringsstyrken var imponerende, med bl.a. vagter udklædt i gamle sovjet uniformer. 

Efter nogen tid fik patruljerne lejlighed til at flygte, for igen at bevæge sig ud i ​natten mod nye opgaver. Foto: (C) Sjætte

Konkurrencen sluttede sent lørdag eftermiddag med en handlebane, hvor der blandt andet skulle løbes, sejles og svømmes med en gummibåd.

Sjætte klarede sig godt i den samlede konkurrence, og selvom det ikke blev til en plads på podiet denne gang, fik kompagniet og de deltagende patruljer nogle gode oplevelser og frisk inspiration med hjem.  

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring