Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sjætte stiller krav til sine patruljesoldater og stab.

Sjætte sætter standarden for det fysiske niveau i hjemmeværnets patruljetjeneste.

11-04-2010
Patruljetjeneste er en fysisk hård disciplin, der stiller store krav til den enkelte soldat, både hvad angår uddannelse, mentalitet og ikke mindst fysik.

Foto: (C) Sjætte.
 
Patruljesoldater skal i modsætning til infanteriste og andre HIS enheder kunne operere 100 % selvstændigt, uset og uden mulighed for direkte støtte fra egne enheder. De skal også kunne operere i store områder, såvel land som by, der enten er eller kan være fuldstændgit behersket af en given modstander.

En patrulje består af op til 8 mand, og patruljen kan opdeles i mindre hold efter behov. Efter forberedelsesfase og efterfølgende infiltration, opererer patruljen som hovedregel helt selvstendigt, indtil opgaven er løst. Afhængigt af opgavetypen kan en, to evt. flere patruljer samarbejde om en enkelt opgave.


Foto: (C) Sjætte.

Det er obligatorisk for alt personet i Sjættes operative patruljer at gennemføre og bestå en halvårlig operativ fysisk tesk også kaldet OFT, Sjættes kommandodeling, hvis opgave det er til enhver til at kunne lede og støtte patruljerne i enhver henseende, skal ligeledes halvårligt gennemføre og bestå en OFT. Denne adskiller sig kun på de fysiske krav, i forhold til patruljernes OFT,

Sjætte er én ud af to hjemmeværnsenheder, der stiller det som et obligatorisk krav, at alle skal gennemføre og bestå en fysisk prøve halvårligt, for at kunne opretholde operativ status i kompagniet.


​Denne artikel er udgivet på hjv.dk d. 11 maj 2010

Fakta

Sjættes opgaver fordrer et højt niveau af uddannelse, fysik og vilje. Tjenesten kræver derfor meget tid, samt en professionel holdning af den enkelte.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring